Planned obsolescence

Planned obsolescence

Unii, mai naivi, zic că uzura morală planificată (serios, asta e traducerea) e un mit. Alții, mai conspiraționiști, o văd peste tot, chiar și acolo unde nu e. Cel mai probabil, adevărul e pe la mijloc: doar unele produse „suferă” de această boală.

Acum câțiva ani am luat un media player; s-a nimerit a fi un Boxee. Rulez pe el filme din rețea, vedeam ceva filme de pe youtube șamd. După câteva luni, firma mamă închide serverul de activare. Ce înseamnă asta? Că un hard reset la cubul magic te va lăsa doar cu un cub ușor inutil…

Între timp, netflix nu merge, youtube nu mai merge, cam nici o aplicație de pe el nu mai merge. E super frustrant: ai hardware potent (e.g. poate rula filme blue ray din rețea), nu ai software.


Prima versiune de Apple TV este declarată încă din 2015 a fi trasă pe dreapta, iar din mai e  pa. Ce înseamnă asta? Păi, cel mai probabil, aceeași porcărie ca mai sus: un hardware OK va trebui schimbat.

Aici nu vorbesc despre chestii subtile, gen „îți încetimin puțin procesorul, poate-poate îți schimbi telefonul”, ci chestii cât se poate de pe față: „bă, ia, hai gata, că murim de foame cu tine!”

3 Comentarii

ice4you a scris

Un rahat cu perje! Cine isi aduce aminte, tot o muja d’asta a fost si cu Blue-Ray vs HD-DVD, cand cei din urma s’au trezit cu o porcarie inutilizabila mai mult decat un banal player ca pe HD-DVD nu s’a mai lansat nimic dupa ce toti au adoptat standardul Blue-Ray.

De aia am preferat un micut barebone PC pus sub televizor pentru ca media-player care ruleaza fin si fara dureri de cap de mai bine de 6 ani daca imi aduc acum bine aminte.

http://ingerisidemoni.ro/blog/ibm-lenovo-thinkcentre-m55-multimedia-center-wannabe/

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter