Tastez greșit, cum pot repara asta?

Tastez greșit, cum pot repara asta? ©

Am găsit o problemă tare interesantă: un utilizator are probleme în a scrie făra greșeli. În acest caz, pune spațiul mai repede decât ar trebui:

Dacă ai și tu o problemă de genul ăsta, explicația este foarte simplă: ai învățat să scrii greșit și, de-a lungul timpului, ai devenit tot mai bun la…. a scrie greșit.

Ori nu apeși tastele cu degetele corecte, ori nu folosești toate degetele (și, implicit, nu apeși tastele cu degetele corecte :D), cert este că e o problemă de muscle memory.

Primii zece ani de interacțiune a mea cu PC-ul au fost sub semnul hunt & pecker. Bine, la un moment dat ajunsesem să pot scrie rezonabil de rapid, fără să mă uit la tastatură, dar foloseam cinci-șase degete. Nu prea eficient, nu? Mai ales că pentru anumite combinații îmi contorsionam degetele mai ceva ca Plastic Man…

Prin urmare, am făcut următoarea chestie: am instalat Mavis Typing Tutor și, în fiecare zi, timp de vreo două săptămâni, am exersat câte 15-20 minute. Da, par niște exerciții cât se poate de cretine, mai ales la început, dar te ajută să îți folosești toate degetele (corect!), te ajută să îți formezi un muscle memory, astfel încât vei ști ce taste sunt unde și pe întuneric și, de ce nu, ajută și la ergonomie, în timp.

8 Comentarii

Stanciu a scris

La birou am o tastatură, acasă am vreo două, toate trei sunt foarte diferite. O persoană care scrie corect la tastatură este afectată și ea de trecerea de la un desing la altul sau alege să folosească o singură tastatură peste tot?

Ionuț Staicu a scris

@Stanciu: Pe termen foarte scurt (primele minute/ore), evident, ești afectat. Dar gândește-te că layout-ul per se nu este diferit. În afară de backspace, enter și shift, lucrurile sunt cam standard.

(evident, plecăm de la premsia că toate sunt în aceeași limbă…)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter