Aș vrea să învăț X, Y sau Z dar nu știu unde…

Aș vrea să învăț X, Y sau Z dar nu știu unde…

Am foarte multă treabă săptămâna asta, deci s-ar putea ori să scriu cu pe seară, ori articole scurte, ori deloc.

Trăim într-o epocă în care trebuie să te chinui în mod activ să NU găsești materiale educaționale. În ultimul an cred că mi s-a spus de vreo zece ori în privat ceva de genul „vreau să învăț programare, dar nu găsesc materiale”. Cred că tot de atâtea ori au apărut și articole pe forum (unele le-am șters, altele nu).

Ceea ce este curios, pentru că, încă de la începutul anilor ’00, când am descoperit eu online, erau suficienți binevoitori care publicau manuale, cursuri și tutoriale. Legal sau nu.

Și de cel puțin zece ani, marile universități (e.g. Stanford, Harvard) publică online gratuit o grămadă de cursuri. Plus Coursera, care este o compilație a cursurilor mai multor universități, unde găsești cursuri despre… orice. Programare, muzică, bucătărie șamd. Efectiv, așa cum am spus, trebuie să depui efort să nu înveți ceva.

Apoi mai sunt liste de genul ăsta:

Șamd.

8 Comentarii

Malin a scris

E plin Youtube-ul de tutoriale video dintr-o sumedenie de domenii. Soacra mea a invatat sa faca diverse chestii crosetate de pe tutoriale gasite pe Youtube si n-a fost nevoie sa-i spuna sau sa-i arate cineva ce si cum ca a inteles ea singura, iar aia care spun ca nu au de unde, ori sunt prosti si degeaba ar avea de unde pentru ca oricum nu ar putea sa invete, ori sunt ticalosi si cauta o scuza pentru ca sunt lenesi.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter