Cum știi că te-a înfrânt concurența?

Cum știi că te-a înfrânt concurența?

… când le dai bani să-ți vândă marfa! Da, Altex începe să vândă în eMag marketplace, ceea ce mi se pare extrem de ciudat: ca să ajungi în marketplace, trebuie să dai niște bani către eMag. Sunt convins că este un deal negociat la sânge, dar… serios?

În marketplace mai sunt și alți concurenți eMag; Cel.ro și Flanco sunt primii care-mi vin în minte.

Cum procedăm? Închidem tot și lăsăm emag să vândă tot? Oare cât va dura până eMag va implementa ceva ce va permite dropshipping (i.e. cu depozitarea produselor la ei)?

11 Comentarii

Dragos a scris

Erau niste zvonuri/ previziuni ca vine Amazonul in Romania si eMag va ajunge 0. Nu am fost nici atunci convins de aceste previziuni si iata un motiv in plus sa cred ca eMag va fi dat la o parte atat de usor, mai ales cand cei de 40+ au inceput sa prinda incredere in eMag (vad asta la ai mei care au 50+), desi acum 5 ani nu ar fi vrut sa auda deloc de cumparaturi prin internet.

Ionuț Staicu a scris

@ionica: păi ar trebui să te intereseze. Monopol înseamnă înseamnă vânzarea la prețul dorit de Dante. Pentru că nu poți spune „nu-mi place la tine, mă duc la X” dacă X nu există.

Da, poți lua de pe amazon & co, dar nu știu dacă ăștia sunt mai mult de 0.1% din totalul potențialilor clienți :)

Silviu a scris

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu primul filtru pe care îl aplic este: „vândut de emag”.
Cu cei din marketplace am avut numai experienţe negative.
Struţocămila asta de marketplace a dat tot emag-ul peste cap.
Acelaşi produs la 5 preţuri, caracteristici şi specificaţii completate aiurea, filtre bulibăşite etc.

Empire a scris

Scuze ca va dezamagesc, dar altex-ul este peste emag ca cifra de afaceri. Cel putin asa a fost in 2015 si 2016. Daca in 2017 a ramas sau nu a ramas lider, nu conteaza, e tot comparabil cu emag-ul. Deci mai usor cu monopolul emag-ului.

Ionuț Staicu a scris

@Empire: Băi, tu spui o chestie, ăștia de aici spun altă chestie. Nu știu ce să zic…

Grupul eMag se apropie de afaceri de 1 miliard de euro, in timp ce Altex a avut in 2016 cel mai bun an din istoria sa, inregistrand afaceri de 2,7 miliarde de lei (circa 605 milioane euro).

De aici

Empire a scris

@Ionuț Staicu: https://www.profit.ro/stiri/afacerile-administratorului-emag-au-crescut-la-aproape-2-5-miliarde-de-lei-in-2016-pierderile-au-scazut-la-85-3-milioane-de-lei-17022832

„Într-o conferință de presă desfășurată în prima decadă a lunii mai, șeful retailerului, Iulian Stanciu, a afirmat că eMAG a realizat, în 2016, o cifră de afaceri de 2,02 miliarde lei în România, cu 45% mai mult față de anul trecut.”

„Practic, vânzările din România, Ungaria și Bulgaria au atins 2,4 miliarde de lei și au crescut cu 46% față de 2015. Pe total, grupul eMAG, care include și PC Garage și alte 4 companii, a înregistrat o cifră de afaceri de 3,12 miliarde de lei”, a declarat la 10 mai Stanciu, care deține și o participație de peste 20% din acțiunile companiei. ”

Vanzarile alea de 3.12 miliarde lei contin si vanzarile din Bulgaria si Ungaria, plus vanzarile pc garage, fashion days si celelalte site-uri din portofoliul lor (posibil si flanco). Articolul citat de tine compara o estimare pentru 2017 facuta in noiembrie pentru emag (probabil tot grupul) cu anul anterior de la altex. Rezultatele financiare ale companiilor foarte mari se publica destul de tarziu in anul urmator datorita complexitatii calculului lor.

Sa fim intelesi, eu cumpar aproape numai de la emag, doar o singura data am luat de la altex anul trecut, dar imi doresc ca ei sa fie la inaltime, pentru a fi concurenti redutabili. Nu cred ca listarea lor in emag marketplace va afecta mult concurenta. Comisioanele sunt cam mari in marketplace si majoritatea vand pe site propriu mai ieftin. Eu cumpar adeseori de pe site-ul vanzatorului din marketplace la preturi mult mai bune. De exemplu am gasit bare transversale cu 675 lei in loc de 800 lei.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter