Open source sau custom?

Open source sau custom? ©

De foarte multe ori am fost întrebat de clienți de ce folosim WordPress (sau alt CMS) open source și nu unul custom? Și de fiecare dată am răspuns, fără să stau pe gânduri: un CMS open source este superior din toate punctele de vedere unuia custom.

Da, poate că ai anumite limitări (eu nu le-am găsit în WP), da, poate că nu știi chiar tot ce se întâmplă, dar, dincolo de timpul de dezvoltare, se evită situații de genul ăsta:

Da, este un shop custom, da, a costat puțin, da, (probabil) a fost gata în câteva zile, dar… ești cât se poate de blocat pe acel sistem: dacă vrei modificări ori depinzi de firma respectivă, ori trebuie să găsești pe cineva dispus să se familiarizeze cu ce ai tu. Iar dacă vrei ceva ce nu este încă dezvoltat… ei bine, ești out of luck.

Plus că există ideea asta, că în două-trei-șase luni poți egala funcționalitatea unui sistem dezvoltat în cinci-zece ani și testat (performanță și securitate) de zeci sau sute de mii de oameni.

Securitatea prin obscuritate nu e un lucru bun.

3 Comentarii

vali a scris

cine a avut magazin online pe 200€? cine a visat că devine milionar peste noapte din magazin online? cine a ignorat insistent sfaturile oamenilor care se pricep, dacă le-a cerut înainte de a se băga în mizeria aia? cine a înțeles din părți că nu ai cum să ieși în față dacă folosești aceeași platformă cu TOATĂ concurența ta?

Ionuț Staicu a scris

@vali: păi da mă, nu știi că platforma este criteriul cel mai important pentru clienți? Tu când cumperi nu zici „produsul ăsta e vândut de o firmă de care am auzit numai de bine și are un preț super bun dar…. dar…. dar este vândut pe woo commmerce! La naiba, ce fac acum?!”

Știu magazin în care s-au investit 50k+€ doar pentru că o SINGURĂ funcționalitate ce nu era built in în prestashop, magento sau woo, dar care se putea implementa relativ ușor. 50k+, peste un an de dezvoltare, încă nu e live. Îl întreb pe om de ce nu a ales o soluție open source îmi zice „ce mă, ca toți săracii?”. Well…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter