Idei de proiecte cu Raspberry Pi?

Idei de proiecte cu Raspberry Pi? ©

Cred că am mai zis pe blog: mi se pare fascinant ca un computer quad core să coste vreo 30-40€. E dirt cheap, cum zice francezul, și îl poți folosi lejer ca sistem desktop (e.g. există distribuție de Linux compilată pentru procesorul lui Raspberry), ca media center, ca orice.

Raspberry Pi

În fine, urmează să primesc un Raspberry Pi în curând și mă gândesc ce aș putea face cu el. Dincolo de arcade machine – pentru care mai am nevoie de un monitor – mă gândesc la tot felul de prostioare cu senzori, beculețe, relee, aprins lumini în casă șamd.

Un proiect care îmi face serios cu ochiul este un server RADIUS pentru rețea, cu generare și afișare de user/pass pe un display 2×16. Eventual cumpăr și un ecran cu o rezoluție mai mare, care generează un cod QR pentru o conectare mai ușoară. Ai alte sugestii?

Pe amazon există kit-uri din astea, pline de componente și/sau senzori, accesorii care deschid noi și noi universuri…

Insert coin!

7 Comentarii

Malin a scris

Eu nu m-as intinde prea mult cu presupunerile astea, chiar daca suna frumos mesajul de marketing. E intr-adevar un desktop, dar e un desktop foarte foarte slab. Si da, merge ca media server, pana il pui sa faca randare si transcoding pe HD si crapa, de 4K nici nu mai zic.
Pentru server web, PiHole, etc. e foarte bun, dar sa nu ne imbatam cu apa rece spunand ca poate sa faca ceea ce face un calculator de 10 ori mai scump.

stefan a scris

@Ionuț Staicu: OpenPHT e client de Plex, serverul trebuie sa fie hostat altundeva. Se misca excelent, mi-a inlocuit chromecastul. Face direct play la aproape orice (1080P, n-am incercat mai mult) dar nu stie netflix sau alt serviciu de streaming.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter