Cum ar fi să-ți deblochezi PC-ul cu telefonul?

Cum ar fi să-ți deblochezi PC-ul cu telefonul? ©

Sigur, deja Windows a implementat niște chestii ce îți permit să blochezi PC-ul când te depărtezi de el (de fapt, când depărtezi telefonul, conexiunea fiind prin Bluetooth). Dar cum ar fi să îl și deblochezi?

Că tot ziceam zilele trecute de Raspberry, azi mi-am adus aminte că există și Arduino, care este un mini-micro-computer: se poate conecta pe USB, are porturi de intrare/ieșire șamd. Nu este la fel de puternic ca un Raspberry, dar permite destule chestii interesante.

Mi-am adus aminte e un mod de a spune, că am citit articolul ăsta, care îți arată cum să faci un driver de tastatură cu arduino care practic tastează automat parola în locul tău. Și o tastează dacă ai un RF Tag, de genul celor folosite la interfoanele de scări.

Dar am zis că nu suntem sălbatici, am evoluat și noi. Am putea folosi un modul NFC. Costă cam mult, dar… ce nu facem noi pentru securitatea PC-ului nostru?!

Apoi m-a lovit: treaba asta este extrem de nesigură. Nu sunt foarte sigur cum funcționează NFC, nu am avut ocazia să folosesc vreodată, dar dacă funcționează cu telefonul blocat, oricine ți-ar putea vedea parola: conectează cutiuța la un alt PC (sau chiar un alt telefon, prin OTG!), apropie telefonul tău și pac, parola este tastată în clar!

Dincolo de problema de securitate, rămâne problema ușurinței de utilizare: schimbarea parolei presupune recompilarea programului și rescrierea pe arduino…

Sunt curios cât de extensibil este API-ul Windows Hello în direcția asta și dacă permite și hardware custom. Oricum ar fi, e de investigat.

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter