O chestie mișto de la Gitlab: service desk

O chestie mișto de la Gitlab: service desk

Gitlab a devenit de multă vreme serviciul de bază folosit ca server de… orice: permite proiecte private, este gratuit, nu are limite stupide de utilizatori (cum are atlassian) sau de proiecte (cum are github) șamd.

Eh, Gitlab are două chestii foarte mișto:

  1. CI runner: poți rula – fie la ei în cloud, dar trebuie să-ți așțepți rândul, fie la tine pe server, dar trebuie să instalezi un runner – diverse task-uri după ce faci push: unit tests, poți face deploy, poți compila assets (e.g. gulp, grunt) șamd. (găsești VPS-uri începând de la 1€!)
  2. Service Desk. Despre ăsta voi scrie în continuare.

O parte dintre clienții mei sunt mai puțin tehnici. Nu prea le pasă de Git, de issues, de mai știu eu ce; își vor problemele rezolvate și vor folosi orice le este comod pentru a-mi transmite problemele astea.

Și ce este mai comod decât a trimite un mail?!

Gitlab face fix asta: pune la dispoziție un mail de forma incoming+namespace/[email protected] ce va deschide un issue pe Gitlab. Orice mesaj lași la acel issue va fi transmis clientului, cu o adresă de email personalizată la reply to. Da, poți comunica fără probleme cu clientul în felul ăsta.

Până acum, singura problemă avută a fost că nu știe de CC, deci comunicarea se va întâmpla tot timpul 1:1; în cele mai multe situații asta nu e neapărat un dezavantaj, dar sunt situații în care statusul trebuie trimis la mai mulți oameni (corporate ftw!).

Bonus: chiar dacă nu ești programator, îți poți face un cont pe gitlab pentru a folosi adresa de mail ca adresă temporară ;)

3 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter