Urmașul lui T9

Cu toții cunoaștem funcția T9 de la telefoanele mobile. Că unii o folosesc din plin (cum sunt eu), alții sunt iritați că o activează din greșeală și nu mai pot scrie mesaje, e altă poveste. Treaba interesantă începe acum.

Inventatorul sistemului T9 – Cliff Kushler – s-a apucat să facă ceva mult mai evoluat. După cum e și normal, următorul pas evolutiv, după T9 – care este o tastatură din 10 taste numerice – ar fi T10. Well.. el se numește Swype și este destinat dispozitivelor cu touchscreen – Tablet PC, PDA-uri și probabil Iphone. Ce este inovator la toată treaba asta? Păi… Modul în care se folosește tastatura: fix ca niște mâzgâlituri :D

Ideea este foarte tare iar realizarea inițială (ce este în stadiul beta) se pare că funcționează bine:


(pentru a vedea bine, apasă fullscreen ;) )

Sursa.

2 Comentarii

v3l0 a scris

Pe mine ma irita T9 cand am nevoie de cuvinte in engleza in SMS-urile mele, dar pt limba romana este genial, si destul de intuitiv (habar n-aveam ca daca exista mai multe cuvinte ce pot fi formate din literele pe care le-ai apasat exista posibilitatea sa le schimbi din tasta [ * ], dar asa mi s-a prut logic, am apasat-o si.. a mers, cel putin pe Nokiuta mea).
Swype este o versiune imbunatatita a unei tehnologii ce exista pe PALM de multa vreme, si probabil era implementata si pe Pocket PC.
Va dau link la o poza ca sa vedeti un Palm ce are sub ecran o zona speciala pt desenat litere ce ajung direct in format text in memoria aparatului:
http://farm3.static.flickr.com/2219/2076124849_1eb16694d8.jpg?v=0

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter