Cum ar fi să-ți organizezi viața într-un mod AGILE?

Cum ar fi să-ți organizezi viața într-un mod AGILE? ©

Am zis acum câteva luni că folosesc Wunderlist pentru a-mi organiza listele de cumpărături și alte chestii mai așa, mai… long term.

Dar, de câteva ori, am auzit de familii care își organizează viața cât mai exact folosind principii Agile, cu o tablă kanban în casă sau cu Trello pe o tabletă (ba chiar am citit cum unii folosesc Jira pentru asta!). Cum funcționează asta? Ai cel puțin trei coloane (to do, doing, done) iar în fiecare coloană vin task-uri.

De exemplu: știi că în viitor va trebui să zugrăvești, să cumperi scaune și să duci gunoiul. Fiecare din astea sunt task-uri, pe care le plantezi în coloana to do. Când te apuci de un task, îl muți în coloana doing, respectiv done când e gata. Dus gunoiul? Pus în kanban. Mers la film? Pe panou. Șamd.

Chiar dacă îți oferă o structură foarte bună în viață, mi se pare că e un pic overkill. Pe de altă parte, nu sunt nici cel mai responsabil adult cunoscut de mine, deci s-ar putea ca eu să fiu problema.

Așadar: folosești vreo unealtă de task management pentru treburile casnice? Dacă da, de ce? Cum?

Dacă nu: de ce? Cum îți organizezi viața?

5 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Eu sunt fan Scrivener. E minunat ptr. organizare de orice chestii cu multe detalii si interconexiuni. Mult mai potrivit decat un editor text gen Sublime. Sau un list manager gen Wunderlist sau Todoist.
De ce?
Well, la baza Scrivener e dedicat scriitorilor – e o unealta de organizat nuvele/romane. Research, capitole, cuvinte cheie, imagini, linkuri intre diferite fisiere, linkuri catre fisiere din os, etc. Daca Word-ul e ca Notepad, Scrivener e ca Sublime Text. Adica are tot ce are Word + multe chestii faine. Si se misca si arata superb.

Zilele astea cand incep un proiect nou sau trebuie sa tin evidenta asupra unor chestii primul lucru pe care-l fac e sa creez un nou proiect .Scrivener.

De notat ca ptr. a-l folosi la capacitate maxima e indicat sa faci tutorialul inclus si sa petreci cateva ore/zile familiarizandu-te cu optiuni si workflow.

ice4you a scris

N’am inteles nimic frate din postarea asta a ta … da’ ca sa iti raspund la intrebarea de final, la mine treaba cu organizarea e simpla: eu trasez sarcinile si toata lumea le executa. Evident ca intampin si proteste uneori, dar se rezolva democratic de cele mai multe ori pe modelul: zicem cum zice toata lumea si se face cum vreau eu.

La ce dracu sa mai am nevoie de altceva?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter