Ocoliți brandul magazinului? Poate că…

Ocoliți brandul magazinului? Poate că… ©

Cu câteva excepții, am evitat mult timp produsele vândute sub brandul magazinului. Dintr-un motiv simplu: singurul magazin din zonă era Profi, iar produsele lor – vândute sub marca Proxi – erau execrabile. Mă rog, alea două-trei cumpărate de mine (nu erau în stare să facă nici șervețele decente…). Celălalt brand de magazin – Aro (Metro) – avea tot așa, produse de care mai bine mă lipseam.

Posibil să se fi schimbat lucrurile între timp, dar va mai dura puțin până voi fi suficient de curajos să le încerc iar.

Cu timpul am încercat și altele, cele sub brand-ul Mega Image fiind cele mai bune (și departe de a fi cele mai ieftine!). Urmează Auchan, Kaufland și LIDL.

Și aici voiam să ajung: a fost cineva în vizită la fabrica de biscuiți Dobrogea și… surpriză: fabrica asta face biscuiții pentru LIDL. Care costă cu un leu mai puțin decât biscuiții Dobrogea.

Repet: aceiași biscuiți, ambalaj diferit, un leu mai puțin (adică 50% mai puțin, să ne fie clar).

Ce voiam să spun este: dacă obișnuiești să faci asocierea brand magazin > mai ieftin > mai prost, s-ar putea să greșești și să plătești mai mult doar pentru un ambalaj colorat altfel.

8 Comentarii

ice4you a scris

Nu le ocolesc, ba dimpotriva! Cumpar si testez brandurile de la Lidl, pentru mine sunt cu un bun raport calitate/pret in proportie de 90% din ele, iar ce spuneai tu, stiu si eu, si mai vin doar cu un exemplu: laptele de la Lidl sub brand propriu (Pilos) de vreun an (inainte il aduceau din Polonia, net superior) este acelasi lapte ce il gasesti aproape inca odata mai scump vandut sub alte branduri autohton (nu dau nume sa nu fac reclama, dar deduceti singuri daca cititi unde este produs) dar de o calitate superioara pentru ca Lidl are unul dintre cele mai ale dracu caiete de sarcini si controale de calitate, lucru ce ti’l poate confirma oricine din interior. :)

Ionuț Staicu a scris

@ice4you: pe ambalaj scrie ori „produs în UE” ori „produs în România”.

Ar fi interesant dacă toate produsele sunt luate de la aceeași fabrică sau folosesc fabricile din orașe (e.g. biscuții de care ziceam sunt duși din Constanța în Cluj sau sunt făcuți pe lângă Cluj?).

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: nope, pe produse lor scrie in clar zona in care sunt facute, de exemplu la lapte, cel la cutie este fabricat in Cluj, in vremea in care cel la sticla este in Brasov, fabrica fiind insa aceiasi si o ghiciti voi, iar laptele este integral romanesc, lucru scris dealtfel tot in clar si pe cutii/sticle. :) De aia apreciez mult produsele lor … au etichete clare, nu vagi, la mezeluri de exemplu iti scrie in clar cata cantitate de carne contin in procente si de care, precum si unde sunt produse … lucru ce nu il vezi la altii, si ca am adus aminte, de exemplu pateul e facut in Sibiu sub brandul lor, tot de o firma celebra romaneasca. :) E acelasi pateu, dar la jumatate de pret fata de eticheta consacrata. :)

Malin a scris

Depinde foarte mult de producatorul cu care colaboreaza magazinul. Daca producatorul respectiv face rabat la calitate pentru produsele whitelabel in timp ce ofera calitate superioara pentru produsele sale atunci nu prea are ce sa faca supermarketul atat timp cat nu se impun la nivel contractual niste standarde in ceea ce priveste calitatea. In schimb daca producatorul nu e ticalos si foloseste aceeasi reteta e normal ca rezultatul sa fie altul.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter