În Rai intri doar dacă ai contract

În Rai intri doar dacă ai contract ©

Tu știai că popii nu mai oficiază botezuri oricând ci doar când au chef? Dacă este vreo sărbătoare/post/ceva, popa te pune să semnezi chestii. Un fel de declarație pe proprie răspundere, cum ar veni…

Acum câteva luni – în postul Crăciunului parcă – popa îi zice cumnatului că îi face botezul doar dacă semnează că la petrecere se va servi pește. Ieri aflu că prea-înaltul (heh, eu am 2m :D ) le-a zis unora că dacă botează copilul în post le moare copilul.

Eu nu înțeleg cum funcționează foarte bine treaba asta, dar… nu știu, botezul nu e pentru spălarea păcatelor? Nu ar trebui să poți face asta oricând?

E o chestie recentă sau doar nu știam eu despre asta?

11 Comentarii

Ady a scris

Vorbesc din auzite, dar în post nu e voie cu chestii care țin de „bucurii trupești”: mâncare de dulce, petreceri, muzică, dans, lăutari, sex. Deci nu nunți, botezuri cu petrecere, etc-uri d-astea.
Presupun că dacă botezul se face doar cu ceremonia religioasă și atât e ok, dar cine face doar atât?!
Pt excepții, eu știam cu derogarea de la mitropolit sau ceva de genul.

Empire a scris

Eu am trecut prin cele ce le spui mai sus si iti pot da detalii. La nunta, in 2013, am facut pe 7 septembrie, cand e ajunul nu stiu carui praznic si nu ai voie sa faci nunta. Am facut cerere la arhiepiscopie si a dus-o preotul acolo. Anul asta, la botezul baiatului, am facut botez in postul pastelui. Preotul mi-a spus ca botezul se poate face oricand, dar nu si petrecerea de dupa botez. Asa ca inainte de botez, m-a pus sa semnez pe mine, pe sotie si pe nasi ca amanam petrecerea pana dupa paste. Am semnat si la revedere. Chiar si preotul stie ca am semnat la misto, dar ce sa-i faci.

Empire a scris

@ice4you: Crezi ca a fost decizia mea? Peste o carne in post mai trece familia/neamul, dar peste faptul ca nu ti-ai botezat copilul la biserica te crucifica instant :). Deci nu, in 2018 inca nu se poate fara botez in biserica. Mai vedem peste 30 de ani, o sa fiu prima generatie de bunici care va fi de acord cu oricare este decizia copiilor in privinta copiilor lor.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter