Voi faceți zoom?

Voi faceți zoom? ©

Având monitoare măricele (24″, 1920×1200), mereu am problema asta, cu tot conținutul ce ocupă doar o bucățică din monitor. Majoritatea site-urilor sunt făcute să „intre” pe 960-1200px – chiar și blogul meu – în ciuda faptului că statisticile arată că sunt folosite rezoluții din ce în ce mai mari.

Nu vreau să mă gândesc ce probleme au ăia cu monitoare de mari și rezoluții de genul ăsta

În fine, înțeleg motivele pentru care se întâmplă asta: oamenii au probleme în a se concentra dacă textul are mai mult de 60-80 caractere lățime sau dacă fontul este prea mare. Deci efectiv suntem blocați la o lățime ~1200px pentru afișarea informației utile.

La majoritatea site-urilor urmărite de mine folosesc un zoom de 125-150%. Sau, când citesc de pe ipad, fac zoom pe zona de conținut, astfel încât să ocupe tot ecranul.

Și mă gândeam: nu am cum să fiu singurul care face asta, nu?

4 Comentarii

Marius a scris

Am in teste acum 2 monitoare, nu de 42, ci de 32′ vs 34′. Cel ultrawide nu e chiar asa mare(34′), dar e suportabil fata de cel normal de 32′. Chiar imi pare ca ar fi 2 monitoare de 17′, continutul e mai patratos, dar e genial cand ai nevoie sa citesti rapoarte late sau sa editezi in Premiere. La 42′ ar trebui să fie 2 monitoare de 21′. Mi se pare optim.

Si ca sa iti raspund la intrebare ca tot am in draft fix acelasi subiect… foloseam zoom involuntar cand nu stiam ca am nevoie de ochelari. Ajunsesem la 125% pe orice site. Acum, de cand cu dioptrie, bag 100% sau 110% cand e fontul sub 16px

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter