Problema cu Webfactor este că…

Problema cu Webfactor este că… ©

Nu există comunicare.

Am fost clientul WBF acum mulți ani, timp de câteva luni. Lucrurile au mers prost, m-am lovit de aroganță, poate că și eu am reacționat greșit și… în fine, mi-am luat catrafusele și m-am mutal la MX Host. De ce i-am ales pe ei și nu pe alții? Nu mai știu, dar i-am ales și nu am avut probleme cu ei.

Sigur, orice hosting ai alege, că-i MX, că-i DO sau altceva, vor fi probleme. Nu e o chestiune de dacă, e o chestiune de când. Ba se împiedică pisica de cabluri și scoate un server din priză, ba vine un gigel cu flexul și taie fibra, ba se aliniază planetele fix în dreptul datacenterului. Cert e că lucrurile vor merge prost, iar asta se întâmplă oricui.

Eh, problema știi când apare? Când există zero comunicare. Dacă te uiți în comentariile de la Vali, majoritatea se învârt în jurul ideii de „i-am sunat, nu mi-au răspuns”. Sigur, nu contează că în situația în care ar răspunde cineva tot nu ar putea rezolva nimic special pentru acel client, dar cel puțin există confortul psihic de „da mă, ăștia lucrează la problemă”.

Atât.

În altă ordine de idei, în cât timp ai putea face restore la un site dacă îți dispare hostul? Câte date ai pierde? Eu am backup zilnic la DB, săptămânal la fișiere și cam o dată pe lună la tot contul de cpanel.

10 Comentarii

Alex a scris

Am trecut si eu prin asta, de la WF am plecat, acum ~ un an, tot din cauza nesimtirii cu care eram tratat in orice imprejurare.

ManageWP folosesc si la munca (platit) si pt siteurile mele (varianta moca, cu backup saptamanal full, mai mult nu imi trebuie).

Oricand se poate produce o buba. Am patit-o la munca, atunci cand intr-un multi wp cineva a sters TOATE evenimentele recurente dintr-un calendar. Am apelat la ManageWP si am restaurat, pe un site de test, cel mai recent backup. Brici a mers! In maximum o ora aveam evenimentele din nou in calendare pe fiecare wp din retea, pe siteul live.

Chiar daca ai doar 2-3, merita!, cu atat mai mult cu cat exista versiunea gratuita.

Malin a scris

Bravo Ionut, e primul articol coerent si foarte corect pe care-l citesc pe subiect. Orice host poate sa aiba probleme, eu unul stiu din interior mai bine decat multa lume de pe afara, dar cat, cum si ce se comunica e foarte important.

Mihai P a scris

din cauza lui Ionuț.

Cred ca mai degraba datorita lui Ionut.
La Webfactor era sa ajung si eu acum niste ani, din fericire nu mi-a placut aroganta lui Horica si am decis sa anulez contul in secunda doi, reintorcandu-ma la Mxhost. Ma felicit si azi, sau poate mai ales azi, pentru idee.

Maxim a scris

Anul trecut pe aproape pe vremea asta (cu 2 luni in urma, parca prin martie) lucram la dezvoltarea unui site pe care o il fac cunoscut imediat. Eram hostat la namebox, multumit de serviciile lor sau foarte multumit si culmea ironiei era ca siteul la care lucram era nisat pe hosting romania. Nu eram obisnuit sa imi fac backup dar nu stiu de ce intr-o zi m-am plimbat prin cpanel si am zis sa vad ce gasesc pe acolo si am testat si backupul cum functioneaza, cu alte cuvinte am avut o singura arhiva backup veche de o luna. Partea proasta e ca fix in luna aia bagasem hardcore si developasem destul de mult asa ca toata partea aia am pierdut-o. In fine siteul meu era pe serverul Prime de pe care nu s-a putut recupera nimic, am ramas la arhiva mea, mutat host, refacut siteul si de atunci am backup zilnic local pe cel putin 3 hdd-uri. Recomand tuturor celor care vor sa schimbe hostul sa arunce un ochi aici http://www.idealhost.ro/cota-de-piata chiar ieri am actualizat statisticile, totodata sa se documenteze bine dar nu il ultimul rand sa isi faca backup. Fara backup tot ceea ce iti poate oferi o companie de hosting poate sa fie inutil la un eveniment de acest fel. Nu mai conteaza ca te-au tratat bine, ca serverele mergeau super fast, ca aveai ssl gratuit, etc ..atata timp cat in final ajungi sa iti pierzi siteul.

Florin a scris

Te gandesti ca unii provideri mai mici chiar incearca sa ofere 99,9999% … in cazul de fata, situatia era previzibila, datoriile la energia electrica nu erau de acum o luna. Si cam asta spune tot despre companie.

Mai rau e de cei care au pierdut bani sau clienti, din cauza asta. Probleme de cateva ore mai apar si la case mari, dar nu dureaza zile si in nici un caz nu pentru neplata furnizorilor …

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter