Ai tastatura defectă? Nu-ți mai pornește Mac-ul!

Ai tastatura defectă? Nu-ți mai pornește Mac-ul! ©

Cred că am mai zis undeva: pentru o companie care se laudă la fiecare conferință cu grija lor față de natură și cu produsele lor extrem de reciclabile, Apple face destul de multe mizerii.

Iar tastatura este din nou sursa unor probleme care, de această dată, îți fac mac-ul să nu mai pornească. Serios, dacă îți intră puțină apă în tastatură, ești un pic cam pa pa, pentru că butonul de power este pe același circuit ca restul tastaturii.

Și dincolo de problema că rămâi fără laptop câteva zile, mai e problema cealaltă: nu poți accesa fișiere. Nu poți scoate SSD-ul să-l conectezi în altă parte, nu poți intra în safe mode, nu mai poți face nimic.

11 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Apropo de articolul tau anterior („open source vs custom”) – cred ca Apple e in categoria custom si PC e in categoria open source – general vorbind.
Custom – mai scump decat open source, ecosistem inchis, greu de modificat si customizat – culmea.
Open source – relativ ieftin, usor extensibil si modificabil, ecosistem deschis.

Malin a scris

Meh! La tehnologie e ca la masini. Daca ti-o cumperi e musai sa ti-o si permiti. Financiar si intelectual desigur. Degeaba ai Apple daca n-ai bani sa mergi la service autorizat sa-ti repari defectul si crezi ca poti sa-l desfaci tu cu tutoriale de Youtube, la fel cum degeaba ti-ai luat seria 7 daca nu ai bani sa-i platesti piesele ca sa treaca ITP-ul, vorba unora…

Malin a scris

@Ionuț Staicu: Comentariul meu era apropo de propozitia asta „Nu poți scoate SSD-ul să-l conectezi în altă parte, nu poți intra în safe mode, nu mai poți face nimic.”
@spaniolu’: Mai usor cu patima pe trepti. Poate data viitoare cand vrei sa te bagi intr-o polemica iti asumi si tu identitatea pe care aparent eviti sa ti-o asumi de data asta.

Malin a scris

@Ionuț Staicu: P.S. A-ti permite nu se rezuma intotdeauna DOAR la bani, nu prea inteleg de ce anume toata lumea asociaza verbul asta cu banii. Si eu am avut iMac-ul defect, si eu l-am avut o saptamana in service si pentru asta am lucrat in continuare fara sa duc lipsa unor fisiere sau aplicatii.

Ionuț Staicu a scris

@Malin: Păi și „costurile de reparație” se referă inclusiv la timpul din service, nu doar la bani :)

Repet întrebarea de mai sus: cum ar fi să ai un seria 7 și să nu-i mai pornească motorul pentru că e stricată încuietoarea de la portbagaj?

Malin a scris

@Ionuț Staicu: Tu te documentezi inainte sa cumperi o masina sau un laptop in ceea ce priveste functionalitatea si riscurile sau o cumperi doar pentru brand si ca sa te dai mare in randul prietenilor? Eu stiu de ce am cumparat Apple, stiu ca nu pot sa-i fac de capul meu upgrade cand am eu chef sau ca pot sa-l depanez singur.
Asta e una, apoi exemplul pe care-l dai tu n-are nicio relevanta cu problema pe care o expui. Nu exista asa ceva, in schimb aproape orice laptop sau telefon mobil poate sa ti se defecteze sau macar sa ti se blocheze daca intra apa in el. Exista niste senzori de umiditate care fac dispozitivele astea cam idiot-proof. Daca ti-a intrat apa in el te duci la service nu-l pornesti sau repari de capul tau. Fix asta e si ideea.
Daca vrei sa-l repari de capul tau sau sa-l pornesti sub orice forma atunci n-ai decat sa-ti iei un Acer sau mai stiu eu ce alta marca ce permite asa ceva.

iuliancalin a scris

Ce spune Louis e că produsele Apple sunt făcute să se vândă și să se recicleze , nu sa se poată repara. Și dacă vrei să îl repari nu mai e mac e PC. Că deh , Apple …..avea un video unde explica mai multe. Și am lăsat un comentariu in care am spus sa schimbe toate cuvintele Apple cu Mercedes.
Ști dacă ai un benz și îi repari ambreiajul , îl transformi in Opel, cam așa ceva.

Alex a scris

Malin, tu esti genul de om care accepta design de cacat, doar pentru ca „te poti documenta” si poti alege sa nu cumperi? Haida-de. Putem sa ne batem pula de designurile proaste doar fiindca sunt proaste, stii cum zic?

Intr-o discutie despre casti, ramane valabil ca Beats de la Dr. Dre sunt in aceeasi clasa de pret ca niste Bose (sa zicem, exemplu aleatoriu), insa obiectiv mai proaste. Care-i exact argumentatia ta, ca daca le criticam nu ne permitem sa detinem asa ceva? Ete fîs, problemele de design sunt acolo indiferent de banii din buzunarul meu: pentru ca si daca am banii respectivi, imi iau Bose si nu Beats.

Idem si la diverse prostii Apple. Daca as dori sa sparg sumele necesare pentru a detine un produs Apple, *tot* altceva as lua. Pentru ca nu-mi plac problemele din gradina Apple, si nu ma sfiesc s-o mentionez.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter