Zi de studiu și lectură

Zi de studiu și lectură ©

Azi am decis că iau o pauză de la… orice aveam de făcut din simplul motiv că am găsit asta: o serie de videouri, tech-related, unul mai interesant decât altul.

Unele le-am văzut – să zic că jumătate din ele – altele sunt complet noi. În fine, nu o mai lungesc, așa cum ziceam, azi am treabă :D

Brb.

3 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

BRB….peste vreo saptamana. :) Damn, is multe. Bune rau, dar multe. Si fiecare mai vine cu „related” videos si extra materiale/linkuri ce TREBUIE studiate.
I-am dat bookmark la link ptr. cand o sa am mai mult timp liber – btw, cum naiba am ajuns sa n-am timp ptr. mai nimic? Fie sunt eu un organizator prost fie s-au adunat prea multe chestii de facut.

Ionuț Staicu a scris

@Gigel Anonimu’:

cum naiba am ajuns sa n-am timp ptr. mai nimic

Varianta scurtă? Ai îmbătrânit :D

Varianta lungă: Sunt disponibile atât de multe resurse încât efectiv nu ai avea timp să le urmărești nici dacă ai face asta 24/7, așa că trebuie să fii ceva mai selectiv. Eu unul sunt abonat la câteva zeci de newsletter dev-related și, o dată pe săptămână, aloc 5-10 minute pentru a scana ~30 mail-uri cu linkuri. Dacă un articol apare în mai multe newslettere s-ar putea să fie read-worthy și fac click pe el.

Din astea pe care fac click, cred că salvez un sfert în pocket și le citesc efectiv, restul le scanez în diagonală și cam aia e.

La youtube obișnuiam să salvez în câteva playlist-uri (dev, cooking, chitară etc) dar mi-am dat seama că NICIODATĂ nu voi reveni asupra lor și că dacă nu le vizionez atunci când le-am găsit, cel mai probabil îmi voi pierde interesul. Also, videourile sunt vizionate la 2x. Audiobooks sau podcast sunt ascultate la 2.5 – 3x (în funcție de povestitori; sunt unii care la 3x vorbesc foarte plictisiți iar alții nu sunt inteligibili la mai mult de 1.5x, atât de repede vorbesc)

Gigel Anonimu' a scris

Asta cu 2x speed e un tip bun, tre’ sa incerc sa il adopt si eu.
„La youtube obișnuiam să salvez în câteva playlist-uri”
Eu fac aceasi chestie cu bookmarks. Am o gramada de foldere cu subfoldere cu subfoldere etc. Nu stiu daca o sa le mai vizitez vreodata dar e bine ca sunt acolo in categoria lor.
Cu siguranta sufar de „hoarding” digital. :))

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter