Problema cu fondul clasei/școlii

Problema cu fondul clasei/școlii ©

Toată lumea știe că fondul clasei sau al școlii este ușor ilegal. Dar toată lumea cotizează, pentru că… mno, școlile nu prea au bani de cretă, de exemplu. Și dacă guvernanții nu dau manuale la timp, școlile nu dau cretă (sau mă rog, markere, în școlile mai fancy) elevii chiar vor veni la școală să aibă de unde să plece…

În fine, cu banii ășția dați în diverse fonduri se fac tot felul de chestii benefice sau utile pentru copii: cretă, diverse materiale (e.g. jocuri), decorații în clasă (e.g. postere, afișe), perdele, parchet, văruit etc etc.

În ideea că oricum copiii vor sta acolo 3-4-5 ani și… na, e frumos să fie.

Eh, acum că ai înțeles care-i treaba, hai să-ți zic o chestie mișto, dar mișto de tot.

Se fac niște mișcări în școlile din Constanța: un liceu de marină se transformă în liceu militar, elevii din liceul de marină se mută în incinta unei școli iar școala… ei bine, elevii școlii se împrăștie la alte școli din zonă.

Problema este alta: elevii din școală au aflat … prin aprilie-mai de această mișcare. În condițiile în care au băgat bani în renovări, în amenajări și alte porcărioare.

Prin urmare, din toată operațiunea asta, au de suferit fix ăia care iau mutările astea mai urât: copiii mici. Pentru că, dincolo de treaba cu banii, mai e și problema de colectiv: în zonă nu există nici o școală capabilă să ia o clasă întreagă, deci vor fi împrăștiați care încotro.

Asta ca să nu mai zic că cea mai apropiată școală este la ~1km în orice direcție…

3 Comentarii

Malin a scris

Oamenii dau bani pentru că sunt idioți nu pentru că școlile n-au bani. Au bani, da-i fură directorul cu contabila și secretara.
Ai idee de ce nu ține smecheria asta în vest? Îți spun eu de ce. Dacă statul nu poate să-i ofere copilului educația gratuită așa cum e stipulat în lege părintele poate să ceară despăgubiri, iar astfel de despăgubiri pot să acopere total sau parțial școlarizarea și transportul la o altă școală (inclusiv privată) și scutiri de impozite pentru părintele afectat.
Și în România e posibil așa ceva, dar acolo n-are nimeni coaie să se ducă măcar sa le spună directorilor în față că sunt niște politruci ticăloși și incompetenți, darămite să facă front comun pentru binele copiiilor.

Ionuț Staicu a scris

@Malin: Cred că tu ai plecat de prea mult timp și ai început să uiți chestii :)

Serios acum, tu vrei să spui că vei lua atitudine fiind 100% sigur că al tău copil va avea de suferit? Pentru că nu-ți face iluzii! Faci scandal și ai fost tu apostolul dreptății pentru zece minute, dar cine va simți impactul vorbelor tale? Exact.

Că nu fac părinții front comun? Păi e normal, pentru că efectiv nu ai unde să te duci mai sus de director pentru a avea măcar o miiiică șansă de izbândă. La inspectorat? Ha! La minister?

Și plm, poate că nu vrei ca plodul să-ți crească în regim de home schooling. Poate are prieteni la școala aia. Poate nu îți permiți să îl muți. Poate, poate, poate.

—-

Apoi, fondurile astea nu sunt obligatorii. Dar decât să aștepți să-ți cumpere statul cretă sau markere, mai bine îți antrenezi copilul la spart semințe viteză…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter