De ce MLM nu e o chestie bună?

De ce MLM nu e o chestie bună? ©

Primul meu contact cu un MLM a fost prin 2000, dar a fost atât de scurt și eram atât de neinteresat încât luăm în calcul doar episodul ăsta din 2007:

Îmi vând sufletul. Preț promoțional!

Revenind la prezent: am citit o discuție pe FB în care oamenii se întrebau de ce MLM-urile nu sunt văzute cu ochi buni. Varianta scurtă: pentru că nu merge. Varianta uuuun pic mai lungă urmează:

  1. Pentru că renunți la prieteni, amici, cunoscuți. Toți se transformă în potențiali parteneri de afaceri și îi vei trata ca atare. Exceptând cazul în care ai un noroc chior, toți vor fi neinteresați de ce le vinzi;
  2. Taxa aia lunară/trimestrială/cum mai vrei tu este cea care aduce profit companiei. Nu faptul că vinzi tu produse sau nu
  3. Pe Wiki avem așa:
    1. 10% din MLM-iștii Amway din UK fac profit. Profit, nu independența financiară! (iar independența financiară e una din chestiile promovate la conferințele lor)
    2. În US, 90% din MLM-iști fac mai puțin de 5000$. Pe an.

Și tot așa. Toate datele arată că MLM-urile, ca toate schemele piramidale, se bazează pe naivitatea celor de la bază, care bag bani pentru profitul celor de la vârf.

Cu toate astea, încă se mai găsesc naivi, se găsesc doritor, se găsesc idealiști care cred că ei vor da lovitura, că ei nu vor repeta greșeli, că ei vor reuși să convingă mii de oameni în sistem.

5 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter