Gender… fluid?

Gender… fluid? ©

În limba engleză există o diferență între sex și gender. Pe scurt, sex este definit de ce ai între picioare, gender este ceea ce simți tu că ești. Buuuun.

Am zis deja că n-am nimic împotriva persoanelor gay. Așa sunt ei, nu mă afectează în nici un fel și nici nu e treaba mea ce fac ei în dormitor. Pentru că fii atent la o chestie: cel mai probabil nici pe ei nu-i interesează ce fac eu în dormitor. O chestie normală, dacă mă întrebi pe mine…

Eh, problema apare la treaba cu gender. Din punctul lor de vedere, oamenii ar trebui să fie ce simt ei că sunt. Dacă într-o zi se simt femei? În ziua aia sunt femei. A doua zi se simt bărbați? Perfect, în ziua aia sunt bărbați! Înțelegi ce ridicol sună? Doar că ar fi bine dacă s-ar termina aici. NU!

Tot în engleză, când te referi la o persoană, folosești aproape întotdeauna pronumele: she (ea) / he (el). Și… aici se dezlănțuie iadul. Pentru că dacă nu nimerești pronumele din prima, se poate interpreta ca… sexism. Și au apărut apologeți ai ideii de a folosi un pronume neutru din punct de vedere al sexului: they.

Scriu despre asta după ce, pe un canal de Slack pe care sunt membru, cineva a fost luat la rost că a salutat cu „Hey guys” iar un social justice warrior a decis că acel „guys” este offensive.

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Gender-ul ca gender-ul da’ ce te faci cand nu te mai identifici ca OM ci ca „INSERT ANIMAL/CREATURE”kin? Otherkin, dragonkin, foxkin, mermaidkin, etc. Mai adauga si BDD (Body Dysmorphic Disorder) + Plastic Surgery in ecuatie si obtii … nici nu stiu ce nume sa-i dau da’ rezultatele sunt scary (google Jocelyn Wildenstein spre exemplu – sau nu :D ).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter