Cum se prepară pastele carbonara?

Cum se prepară pastele carbonara? ©

Îți vine să crezi sau nu, italienii au o bucătărie destul de simplă. De exemplu, puțini știu că o pizza are nevoie de 3-4 ingrediente (sos de roșii, mozzarella, eventual ceva salam), se mănâncă fără ketchup sau alt sos șamd. Ce facem noi, că amestecăm 10+ ingrediente este altă treabă ce are pizza așa, doar ca idee :D

Altă treabă care este neînțeleasă sunt pastele. Carbonara fiind cele mai simple. Sau ar trebui… Rețeta este… ei bine, este simplă: prăjești bacon, pui pastele peste bacon, adaugi un ou bătut și parmezan. Nu pui smântână, sau alt „agent de îngroșare”.

În fine, voiam să ajung la filmul de mai jos: sunt amuzante rău reacțiile bucățarilor italieni la diversele maltratări ale rețetei.

Și, în numele marelui monstru de spaghete, cumpărați parmezan întreg (sau pecorino romano). Nu mizerii la pungă gata răzuite.

4 Comentarii

CasualGamer a scris

Am văzut filmul ăsta acum ceva vreme. Având in vedere ca nu îl suport de nicio culoare pe Jamie Olivier De fapt oricine care are habar ce face face in bucătărie consideră că tutoriale sub forma de video pe YouTube sunt 90% rahaturi ale unor suflete care vor sa scoată un leu sau sa fie faimoși, etc. ma așteptam să pui alt video in care se spune de fapt știința din spatele rețetei. In orice caz, rețetele sunt adaptate in general fiecare face cum ii place … ah si salam in pizza nu prea se practica la italieni; nu la pizza clasica cel puțin ….napoletană…primavera cum spunem aici. Fac paste de ani buni, paste de casa in foarte multe forme si culori si te asigur ca un bucătar italian nu este șablonul unei Rețete Italienești :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter