Cum mănânci un elefant? Bucată cu bucată!

Cum mănânci un elefant? Bucată cu bucată! ©

Stephen Duneier zice că în copilărie și-a dat seama că are o problemă în a se concentra și că orice ar face, lucrurile nu ies prea bine. A învățat să spargă problemele în unități foarte mici și… a început sa facă chestii.

Cea mai interesantă treabă este totodată cea mai ușor de aplicat dar și cea mai ignorată: fă schimbări mici, cum ar fi „studiază în timpul liber”. Vorbeam cu un prieten zilele trecute și se plângea că pierde vreo două ore zilnic în trafic. „Păi și ce faci în astea două ore?” îl întreb. „Ascult muzică”. „De ce nu asculți un audiobook? Mai înveți un concept nou, îți vine o idee…”.

Răspunsul a fost „hmmmmm”. Pentru că da, îți vine să crezi sau nu, mulți oameni nu fac nici o legătură între „am o oră-două în care mă uit pe pereți” și „aș vrea să am timp să citesc câte ceva”.

13 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Poate alea 2 ore sunt timpul lui liber si nu mai vrea omul sa se concentreze/invete:)))

Bai, chiar trebuie sa ma apuci si eu de audiobooks/podcasts (eventual la 2x speed cum ai sugerat). Problema e ca:
1)O sa vreau sa iau notite.
2)Timpul meu zilnic e deja alocat full-time si n-am ore pierdute prin trafic and stuff dat fiind ca freelancing.
Tu cand bagi audiobooks?

CasualGamer a scris

Sau cum să tai mere și să ai felii de pere. Hai bă omule, cum ai ajuns la concluzia asta? Vrei să îți spun eu? Cred că tu nu ai probleme de concentrare si ai dat un sfat fix opus la ce ai zis inițial. Nu știu dacă respectiva persoana pierde doua ore in trafic in timp ce conduce personal. Eu dacă ar trebui sa fac altceva in timp ce ascult un audiobook … ori nu îmi iese ce fac, ori nu pot urmării Audiobookul respectiv. ȘTII DE CE?.. pentru ca trebuie sa rup chestiile in bucăți individuale ….PENTRU CA AM DIFICULTĂȚI IN A MA CONCENTRA!!! Nu înțeleg cum ai gândit articolul asta. Poate persoana care pierde doua ore e din București si stă in troleu doua ore din Ștefan cel mare pana-n Drumul Taberei … dar chiar si așa muzica îți da un ritm, indiferent de gen sau de beat are a vindecare șamanească prin repetiție de elemente si care ajuta la ridicarea gradului de concentrare. In fine… a si pentru cel cu audio-book-uri in romană … sa-ți fie Rușine! Mergi de urgentă si fă un curs de engleză măcar!

Ionuț Staicu a scris

@CasualGamer:

Eu dacă ar trebui sa fac altceva in timp ce ascult un audiobook … ori nu îmi iese ce fac, ori nu pot urmării Audiobookul respectiv

E ca și cum ai spune că nu poți respira atunci mergi pentru că trebuie să te concentrezi la una și nu o poți face și pe cealaltă…

CasualGamer a scris

Nu, este ca și cum aș spune exact ce am zis. Nu îmi bagă cuvinte-n gura că nu știi despre ce vorbești. Persoanele care întâmpina dificultăți in a se concentra, eu aparținând in aceasta categorie, găsesc doua acțiuni simultane (indiferent de dificultate pentru cineva cu o atenție si un reflex mai ridicat) dificile. Sa respiri este probabil primul reflex pe care îl ai atunci când ieși din uterul mă-tii si sa mergi, ei bine dacă vrei sa te ridici si sa îți iei o cana de apa nu ai nevoie de mare efort psihic; sa stai in fata frigiderului si sa uiți de ce ești acolo este de fapt altceva. Ai dat doua exemple proaste ca majoritatea exemplelor pe care le dai ca argumente invalide acoperite de autoritatea locului, că na dacă e pagina ta poți masca ignoranta sub subiectivitate învelită de o agresivitate pasiva specifica omului pe care îl știu si in persoana. Admite măcar faptul ca uneori scrii ce gândești Ioane si ca departe de a fi luate in serios articolele tale sunt niște gânduri aleatorii prin capul ăla al tău arogant si dintr-o nevoie patologica de a lasă alte persoane sa știe ca ești un pic peste ei, ii lași ocazional sa între in același cap din care ies unele aberații de ma Mir ca nu ești primarul Constanței încă … sa o lăsam aici ca trebuie sa plec la munca ascultând muzica si nu audiobook pentru ca nu pot sa urmăresc un fir de poveste in timp ce sunt atent la trafic sau te miri ce dracului îmi mai aduce mizeria asta de oraș in aceasta magnifica dimineața. O zi frumoasa [email protected]ț Staicu:

Ionuț Staicu a scris

@CasualGamer:

Admite măcar faptul ca uneori scrii ce gândești Ioane si ca departe de a fi luate in serios articolele tale sunt niște gânduri aleatorii prin capul

Eu scriu pe blog de 11 ani. Constant sau nu, tu mă citești cam de vreo 10.

Ai avut nevoie de ZECE ANI pentru a-ți da seama că pe blogul meu PERSONAL scriu CE GÂNDESC?

—-

Hai să o luăm altfel și să stabilim un baseline la problema ta de concentrare: dacă mergi pe jos (sau ești în trafic) te poți concentra suficient de mult pentru a menține o conversație cu cineva lângă tine? Sau vorbește și în 5 secunde te-a pierdut?

andy a scris

Eu ascult audiobooks în mașină și am trecut prin ambele cazuri. Sunt cărți ușoare la care nu ai probleme să te concentrezi, biografiile mi s-au părut din categoria asta, dar sunt și cărți la care derulam înapoi de mai multe ori că nu reușeam să mă concentrez.

Deci din totalul de 3 cărți ascultate în masină mă hazardez să zic că adevărul e undeva la mijloc :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter