RATC. Băi, voi sunteți nebuni?

De câteva zile am observat ceva nu tocmai plăcut, mai ales că folosesc zilnic transportul în comun: s-au scumpit biletele!

Asta nu ar fi o problemă PREA mare, dar, de la 1.2 lei/călătorie, s-a urcat la pragul „psihologic” de 1.3 lei/călătorie. Hai să-ți spun care e de fapt problema (și care a fost și până acum…): un bilet, având două călătorii, costa 2.4 lei. Dar, culmea, foarte rar vânzătorii aveau să-ți dea rest. Ceea ce înseamnă, desigur, că, de fapt, pe un bilet cu două călătorii se plătea 2.5 lei.

Se apropie (sau poate chiar a început, nu pot să-mi dau seama) sezonul estival, prin urmare s-a stabilit (cred că ăsta a fost singurul motiv)  majorarea tarifelor percepute pentru călătoriile cu transportul în comun. Cred că sezonul este singurul motiv pentru majorare deoarece nu s-a observat nicio schimbare a autobuzelor sau a serviciilor, astfel încât tot nu avem aer condiționat (sadic, nu? :D ), geamurile se deschid FOARTE greu, nu ai de unde să cumperi bilete, etc.

Soluția cea mai simplă ar fi fost (probabil) suplimentarea numărului de controlori, pentru reducerea blatiștilor, deoarece, în șase luni de când folosesc transportul în comun (în mod frecvent) nu știu dacă am văzut controlori de mai mult de cinci ori. Ceea ce nu cred că este ok.

Să revenim la prețul biletului….

După cum spuneam mai sus, înainte de majorare, vânzătoarele nu aveau să dea o mie, dar, acum după scumpire, clienții nu mai au mia cu pricina :twisted: . Chiar astăzi mi s-a întâmplat ceva amuzant: pe lângă faptul că am mers o stație pe jos (nu aveam de unde să iau bilete), când am vrut să-mi iau bilet, am dat 3 lei. Vânzătoarea mi-a dat un bilet, un plic de cafea și 10 bani rest. :| Wtf?! I-am spus că nu am cerut și cafea, ci doar un bilet, dar mi-a zis că nu are să-mi dea rest. I-am spus că mi-a oprit înainte de scumpire, când nu avea să-mi dea o mie….

Întrebare inteligentă:

Dacă nu am nici un chioșc de unde aș putea să cumpăr bilete, cum trebuie să procedez, mai ales dacă este interzis a se da bani șoferului? Cum îi explic eu controlorului că din trei stații consecutive nu ai de unde să cumperi bilete? 

Răspuns inteligent:

Controlorului nu-i pasă că nu ai de unde să cumperi bilete! El trebuie să-și facă norma de amenzi. Tu trebuia să știi că în zona în care te-ai dus în vizită (și ai ajuns pentru prima oară în acea zonă) nu se găsesc bilete, prin urmare erai obligat să-ți cumperi cinci bilete, pentru orice eventualitate….

Trăim în România, asta îți ocupă o mare parte din timp, nu?

4 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter