Două cursuri bune de Javascript și React

Două cursuri bune de Javascript și React

Eu am cumpărat cursurile lui Wes Bos de… cred că am doi ani. Cursul de React știu sigur că l-am luat înainte de a fi înregistrat a doua oară (ce e acum este înregistrat a treia oară parcă) și l-am abandonat. Deh, heirupism mult, timp puțin.

Și de când am început să lucrez cu Carbon Fields și să fie nevoie să-l extind, a fost nevoie și de ceva mai mult React. Ca idee, ce știam de React până la acel moment era că e făcut de FB, avea o licență dubioasă și… cam atât.

O parte am prins din zbor, prin încercări pe codul Carbon, o altă parte am prins în cursul lui Wes Bos: React for beginners. Dacă nu stai bine cu banii, varianta Starter este arhisuficientă pentru a înțelege cum funcționează React.

După câteva ore de scris cod React eu pot spune că este doar overhyped și că este mai simplu decât pare. Complexitatea există, nu zic nu, doar că se află acolo unde te aștepți mai puțin: în decizia de a sparge componentele în bucățile potrivite.

Acum, dacă vrei să înveți React, o să ai nevoie să înțelegi un pic și noile features din ES6: clase, module, destructuring, async și await, generatoare etc. Dacă vrei să fii up to date cu ES6, tot Wes Bos are un curs și pentru asta: ES6 for everyone. Pe ăsta nu l-am urmărit, în mare parte pentru că deja am asimilat informația din mers, de-a lungul timpului, dar cred că are cam același nivel de calitate ca primul curs.

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Am constatat de-a lungul timpului ca informatia castigata de pe urma unui tutorial/curs/etc se pierde repede daca nu e aplicata intens si constant.
Acu’ cateva luni bune parca m-am uitat peste „Es6 for everyone”. Notite, scris cod, etc. Made sense at the time. Nu m-am mai atins de JS intre timp.
Acu’ daca ma iei repede nu mai stiu 90% din ce am invatat. :))

Trebuie sa practici, sa practici, sa practici pana iti intra bine de tot in sange – chiar si atunci informatia se pierde daca e nefolosita dar dupa mai mult timp.

Gigel Anonimu' a scris

@Ionuț Staicu: Well, nu-i chiar atat de evident si difera de la skill la skill. :)

De ex. daca ai invatat sa innoti nu mai uiti oricat timp nu ai exersa. Cantatul la chitara se uita mai repede decat inotatul ptr. ca implica si teorie pe langa miscari care-ti intra in reflex. Conceptele de programare se uita mai repede decat cantatul la chitar ptr. ca implica doar gandit abstract. Anumite concepte de programare se uita mai repede decat altele. Etc.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter