Ce te învață jocurile online despre societate

Ce te învață jocurile online despre societate ©

Am reînceput să joc Overwatch din când în când, de obicei când sunt epuizat și efectiv nu am chef de nimic altceva. Și am observat o treabă tare interesantă despre cum funcționează societatea de fapt.

Pentru cine nu știe, Overwatch este un joc în care două echipe a câte șase jucători trebuie să facă diverse în vreo 10-15 minute. Pentru a avea șanse mari de câștig, echipele au nevoie de o anumită configurație și de o urmă de comunicare. Echipele se formează de obicei din persoane complet necunoscute, deci depinde foarte mult de ce noroc ai în a nimeri team players.

Știi ce se se întâmplă în majoritatea cazurilor? Jucătorii se duc ca potârnichile, care încotro, se jignesc, se împung inutil. Și ajungem la treaba aia interesantă despre societate.

Imaginează-ți că șase oameni nu se pot înțelege rezonabil pentru 15 minute, în condițiile în care e în interesul tuturor să câștige (mă rog.. interesul). Acum imaginează-ți un bloc cu niște locatari ce nu se pot decide cine să cheme liftierul sau cine să tundă tufișurile.  Sau un oraș în care nu se pot rezolva probleme simple, gen coșuri de gunoi. Sau o țară în care nu ai un sistem medical competent.

Cam atât, n-am concluzie.

Un Comentariu

Andrei a scris

Mie mi s-ar părea extrem de ciudat dacă ar fi altfel. La fel e la fotbalul de duminică și orice alte sporturi de echipă unde nu îți antrenezi colaborarea asta cu coechipierii dinainte. Sunt 40 de milioane de jucători Overwatch, ai cam 20% care știu să joace în echipă și nu mă îndoiesc că au investit mult timp pentru asta. Și de partea cealaltă ai jucătorii amatori, care se distrează, ai și troli sau oameni care nu-și pot stăpânii nervii, e valabil în orice joc sau sport.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter