Laboratorul de Imaginar la Gaudeamus Litoral (și cărți, multe cărți!)

Laboratorul de Imaginar la Gaudeamus Litoral (și cărți, multe cărți!) ©

Dacă ești în Constanța în următoarele zile și aștepți cu nerăbdare Ziua Marinei, îți zic de o chestie ce se întâmplă până pe 15 august, în Mamaia.

În primul rând, este târgul de carte Gaudeamus Litoral, unde găsești multe reduceri la cărți. Plus oferte bune, de genul „plătești două, iei trei”, plus niște concursuri.

În al doilea rând, este standul Centenar, unde găsești cărți pe tema asta (dacă tot e vorba de istorie, fac o paranteză ca să menționez ce citesc acum: Sapiens, este foarte tare).

În al treilea rând, și cel mai important, este o chestie foarte SF, numită Laboratorul de Imaginar care scanează și arată activitatea creierului în timp ce citești. Pe scurt, este o instalație interactivă – prima de acest fel! – ce transformă experiența cititului într-un spectacol de proiecții.

Ceva mai pe lung: instalația asta este făcută de mai mulți oameni foarte deștepți de la CINETIC (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative), de la Aural Eye și TPS Engage, este sponsorizată de BRD și pusă în scenă de scenograful Adrian Damian. Transformă undele cerebrale în proiecții vizuale în funcție de intensitatea emoțiilor cititorului. Sunt curios cum arată animațiile când citești ceva extreeem de plictisitor :D :D

În al patrulea rând, în fața cortului cu cărți, sunt vândute niște jocuri; aceste jocuri au și varianta „demo”: niște piese uriașe de lemn ce captează atenția și copiilor și părinților în egală măsură. (jocurile puse la vânzare au dimensiuni normale, sunt de plastic și mi se par cam piperate: cel mai ieftin costă vreo 80 lei.)

Din motive tehnice, nu am făcut nici poze și nici nu am testat Laboratorul. Dar dacă mai prind câteva ore libere, mai dau o fugă până acolo să mă pozez în fapt și să vă spun cum stau lucrurile. Dar dacă nu, te poți duce chiar tu oricând, între orele 15:00-23:00, în Piațeta Perla din Mamaia, până pe 15 august.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter