În Vaslui nu sunt șosele?

În Vaslui nu sunt șosele? ©

Dincolo de problema șoferului vitezoman, dincolo de faptul că șoferul a părăsit locul accidentului, dincolo și de faptul că accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni. Dincolo de toate astea, rămâne veșnica problemă rutieră: când traversezi strada, nu te asiguri?

Nu ai pic de spirit de conservare, să zici: „bă, plm, hai să mă uit în scârbă în stânga” chiar dacă ești pe trecere și pe verde? Pentru că na, șoferul se poate certa cu nevasta, îi poate veni rău, nu mai are frâne, nu mai are direcție, se pot întâmpla o grămadă de chestii!

Chiar vorbeam azi cu cineva fix pe tema asta și am zis: cu cât mașina e mai mare, cu atât aștept să se oprească mai mult. Un camion cu încărcătură are nevoie de mult spațiu pentru frânare (deh, bulangiul ăsta de Newton….), așa că n-are rost să îmi risc viața pentru… ce? Pentru vreo două secunde câștigate?

Ambii au ajuns la spital, unul cu fractură la mână şi lovit la cap, celălalt cu traumatism cranian.

Cu ce te încântă pe tine, ca victimă cu mâini rupte și dovleac spart că ăla rămâne fără permis sau că ajunge la închisoare?

Da, știu că am mai scris despre asta dar dacă reușesc să fac o singură persoană să fie atentă la traversare, consider că a meritat repetiția.

Te uiți întâi în stânga. Apoi în dreapta

3 Comentarii

Ady a scris

Acu’ vreo săptămână traversam frumos strada venind de la piață, după ce mă asigurasem și reasigurasem (o trecere dubioasă, într-un pic de curbă, la intrarea în parcarea unui supermarket). Din sens opus veneau un el și o ea, coetnici, cam de vârsta a doua. El îi făcea ei morală: „nu te arunci, fă, ca proasta; uite că era să te ia ăla pe capotă. Stai și te uiți, dreapta-stânga, dreapta-stânga și dacă nu vine nimic atunci treci”. Ea încerca să mârâie ceva în semn de protest, el o ținea întărită cu „dreapta-stânga”.

Deși inițial m-a amuzat un pic seriozitate tipului, apoi mi s-a părut ciudat/îngrijorător ca cineva să aibă cca 40+ ani și abia atunci să primească primele lecții de educație rutieră (ea).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter