De cele mai multe ori, eu filmez landscape. Mi se pare normal pentru că majoritatea filmelor sunt transferate, procesate și urmărite pe monitor. Deci când îi văd pe unii că sunt supărați pe filmatul vertical le înțeleg punctul de vedere.
Dacă îl întrebi pe un vertical din ăsta de ce filmează sau pozează așa vei primi fix același răspuns, mereu și de fiecare dată: tot pe ecranul telefonului voi vedea acel conținut, tot cu telefonul în aceeași poziție.
Și da, totul se reduce la treaba asta: din moment ce oricum vorbim de conținut „valabil” câteva ore (sau hai, zile), de ce atâta stress? Nu e ca și cum ăia au făcut poze/filme verticale și le vor viziona periodic, cum făceau bunicii noștri cu pozele…
Ah, că dintre ăia care văd operele respective sunt vreo 5% care sunt mai ciudați și le văd pe monitor? Ei bine… ghinion.
sa zicem ca ai avea dreptate. da indiferent pe ce tip de ecran urmaresti continutul ala in landscape o sa ai mereu mai multa informatie decat in portrait.
@alescx: Eu îți înțeleg argumentul, sunt de acord cu tine, dar repet: vorbim despre conținut efemer, informația relevantă din film/poză este de cele mai multe ori o persoană sau un obiect, nicidecum restul mediului ambiental.
@alescx: Ai fix acceași cantitate de informație. Senzorul este același, cantitatea de lumină este aceeași, doar orientarea diferă.
Pe aceeași linie, și în modul portrait ai mult mai informație pe axele verticale vs landscape.
Sincer sunt încuiați rău cei care fac asta. Eu vad treaba asta foarte des. Adică au un video care îl poți vedea in landscape, far țin telefonul in portrait, și se chinuiesc să vadă, fac ochii mici, mai pun și ochelari, că le e lene sa întoarcă telefonul.
Ugh, cringe fără număr.