Ce ne mai pregătește Chrome?

Ce ne mai pregătește Chrome?

Știi ce sunt alea intervenții în contextul Chrome? Ei bine, nici eu nu știam până acum zece minute. Adică știam ce sunt, dar habar n-aveam că se numesc așa: sunt acțiunile Chrome de fallback: placeholdere pentru imaginile care nu se încarcă, fonturi default etc.

Eh, se pregătește o intervenție d’asta pentru… javascript: e prea lentă conexiunea? Pac, nu mai încarcă js. Tot articolul, cu benchmarks și cum să activezi treaba asta îl găsești aici.

Treaba mișto abia acum urmează: sunt o GRĂMADĂ de programatori care au zis: noi facem site-uri cu JS. Mult JS. Cât mai mult JS. Avem gigabit acasă, nu are ce să meargă rău!

Și iată-ne în situația în care avem site-uri de 2-3-5Mb pe mobil. Nu mai e o problemă traficul din punct de vedere al costului – nu în România, cel puțin – ci a rămas o problemă a rețelei: latență, conexiune întreruptă șamd.

Dacă șmecheria asta ajunge live, vor fi destul de mulți nemulțumiți. Pentru că ghici ce? Unul dintre cele mai vechi concepte – graceful degradation – a fost din ce în ce mai puțin băgat în seamă, ajungându-se la punctul în care este cumva… uitat. 

Și toate site-urile care încarcă JS de care nu au nevoie – există bloguri pe React, VueJS sau chiar Angular! – vor avea parte de un minunat…. ecran alb.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter