Cât de dependent ești?

Cât de dependent ești?

Mă gândeam recent la chestia asta, la migrarea către PaaS sau SaaS, unde toate datele sunt ținute în altă parte iar disponibilitatea lor depinde strict de furnizor. Și nu vorbesc aici de Twitter, Facebook sau alte rețele sociale ci de locuri unde sunt date cu adevărat importante: un repo Github, un board Jira (sau Trello), un canal de Slack șamd.

Pentru că ghici ce? Github nu funcționa mai devreme, Slack are probleme de conectivitate în Europa șamd. Timp în care cei ce folosesc aceste produse să muncească nu pot să… muncească. Pot, în schimb, să caute alternative :D

În fine, treaba cu serviciile de genul asta e că eventual își revin, deci nu-i buba chiar atât de mare. Dar e buba mare când se întâmplă chestii de genul ăsta:

Cont blocat, ura și la gară. Cam ce șanse crezi că sunt să vorbești cu un om să te lămurească sau să-ți rezolvi problema? Exact, cam zero!

Zilele trecute am citit despre cineva cu contul Google blocat în urma unui anunț pe Adwords. Mai demult citisem despre contul Google blocat pentru o aplicație Android publicată în Play Store. 

Iar chestia asta e foarte freaky, pentru că a-ți bloca un cont oarecare nu-i o problemă foarte mare. Dar a-ți bloca un cont de mail pe care, cel mai probabil, ai sute de alte conturi? Ei bine, acolo este o problemă! (gândește-te cum îți recuperezi parola la facebook dacă îți pierzi accesul la mail).

4 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter