Cum ar fi dacă s-ar valida referendumul?

Cum ar fi dacă s-ar valida referendumul?

Pentru a se valida un referendum este nevoie ca 30% din votanți să-și miște curu’ la cabina de vot.

Parlamentarele ce ne-au adus ciuma au avut aproape 40% prezența la vot.

Indiferent dacă se votează DA sau NU, cum ar fi dacă acest referendum se validează? Cum ar fi ca ăia cărora ce le pasă de cine cu cine face ce în dormitor să fie mai mulți (sau tot pe acolo) cu ăia care le pasă de soarta țării?

Iar retorica susținătorilor familiei tradiționale este adorabilă de-a dreptul: dacă în Constituție nu scrie că căsătoria este dintre un bărbat și o femeie, atunci mai e un pas până la legalizarea căsătoriei dintre oameni și animale, respectiv operații de schimbare de sex la copii. Yup. De exemplu, citește comentariile de aici.

În altă ordine de idei, Constituția este o cărțulie plină de erori logice. Ia și ascultă.

21 de Comentarii

Catalin I a scris

Eu cred ca referendumul asta nu e nicidecum despre casatoriile intre persoane de acelasi sex. Intrebarea care se citeste printre randuri este de fapt „sunteti de acord sa fiu dictatorul vostru?” – deoarece practic dragnea este cel care doreste cel mai mult acest referendum si e clar ca daca il castiga isi va asuma intreaga victorie ca pe una personala si va putea sa faca „spin” in orice mod doreste, pe motiv ca acest referendum ii va da legitimitatea acelor voturi care l-au lasat sa modifice constitutia – asadar, dragnea va fi peste constitutie – deci dictator!

Ady a scris

Dacă s validează referendumul avem 2 situații:
1. Sunt mai multe voturi de „nu”. Poți avea speranța că suficienți oameni au ieșit din evul mediu, secolul 19, etc, sau sunt suficienți care s-au prins că este despre Dragnea, cum zice Catalin, și vor să i-o tragă peste ochi. Tehnic nu se schimbă nimic. Codul Civil spune despre căsătorie că se întâmplă între un bărbat și o femeie, cu toate vorbele. Vechiul cod civil a intrat în vigoare în 1860 și un pic și a fost abrogat în 2011. Partea cu familia, drepturile femeilor, etc a fost abrogată din cel vechi prin 1950 și ceva când a apărut „codul familiei” (abrogat și el fără modificări importante în timp în 2011 când a apărut codul civil nou). Mă îndoiesc foarte tare că definiția căsătoriei, chiar și aia laică/civilă se va modifica prea curând chiar și în cazul în care Constituția va continua să spună „soți” și nu „bărbat și femeie”. Poate, cel mult să apară un „parteneriat civil” sau o altă instituție (căsătoria este o instituție :) ) care să confere celor două părți drepturi si obligații asemănătoare celor conferite prin căsătorie.

Ady a scris

Situația 2: din aceleași motive ca mai sus, tehnic nu se schimbă mare lucru. Ba chiar există vaga posibilitate să apară un parteneriat civil pt că ar fi parteneria civil sau whatever și nu familie. :)
Dar
– Dragnea o să știe că poate să facă ce vrea mușchii lui!
– oficial o să putem pune la graniță „bun venit în trecutul îndepărtat”
– cpf și restul o să-și frece mâinile și o să se apuce de restul agendei. Interzicerea avortului, a divorțului, femeia la cratiță și cât mai puține drepturi spre deloc și asta mă sperie cel mai tare. Și asta fără să iau în calcul implicațiile politice, Rusia și tot ce se mai ascunde în spatele cpf.

ice4you a scris

@Marius: Poti sa fi mai precis? Ce e rau in comentariile alea si cu ce pana mea sunteti voi „minoritari” mai evoluati? Adica oamenii care nu sunt de acord cu voi si au o alta viziune fie ea si religioasa sunt mai cretini, sau?

Marius, ti’am mai zis eu, dar si altii ca troll’ul e ok cat e cu masura.

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: dar de ce sa o fac eu? Esti suficient de inteligent sa faci singur treaba asta, plus ca eu mi’am exprimat deja aici optiunea si ideile, nu trebuia „dacat” sa le citesti daca erai interesat:
https://ingerisidemoni.ro/referendum-pentru-familie-si-valorile-europene
In rest, foarte curand probabil ca voi scrie ceva pe tema asta, dar nu ca as vrea sa lamuresc pe nimeni de ceva anume, ci doar ca sa fac niste observatii interesante pe marginea subiectului.

ice4you a scris

@Ionuț Staicu: nu am vrut sa imi asum acest rol, pentru ca in ciuda arogantei mele aparente, in realitate incerc pe cat posibil sa nu par „al mai inteligent” mai ales cand e vorba de un subiect sensibil. Cu toate astea, iti multumesc pentru incredere, este onoranta pentru mine! :) In sensul asta, daca ai inca oleaca de rabdare sa adun la un loc cam tot ce am observat in toata perioada asta, plus cateva idei personale ce le voi ticlui intr’o postare la care ma tot chinui sa ii dau o forma, voi lasa un link aici. Nu stiu cat voi reusi sa te lamuresc, dar posibil sa te ajut sa intelegi cateva lucruri macar marunte. :)

ice4you a scris

Fiind un subiect vast de dezbatere, am scris pana la urma cumva, cumva postarea asta, ca desi idei erau, greu a fost sa ii dau o forma cat de cat pentru a atinge cateva puncte. Amu, sper ca ce ai sa gasesti la finalul postarii sa te lamureasca mai bine care este miza reala acestui referendum (argumentata din punctul meu de vedere) dincolo de manipularile (de orice parte) si mai ales de ce este important pentru viitor, si nu neaparat pentru azi. :)
https://ingerisidemoni.ro/dincolo-de-isteria-referendumului-si-manipulari/

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter