De ce femeile poartă fustă lungă în biserică?

De ce femeile poartă fustă lungă în biserică? ©

Dacă îndrăznești să intri în biserică purtând o fustă mai scurtă de genunchi, cel mai probabil vei fi trasă de urechi de câteva babe. În funcție de cât de pioase sunt babele, acest tras de urechi poate fi metaforic sau… nu.

Dar, ca pentru orice altă cutumă religioasă, cu greu vei primi un răspuns mai detaliat decât „așa se face” (sau, mă rog, în cazul de față, „nu se face așa ceva”).

Dar unele băbuțe sunt mai deschise la minte și se antrenează în discuții ce fac parte din zona asta, mai… sensibilă. Iar pe o băbuță d’asta am întrebat-o fix asta: de ce femeile trebuie să poarte fustă lungă în biserică? Iar răspunsul are cât se poate de mult sens: atunci când face mătănii nu vrea să arate celor din spate… foarte multe detalii.

Lămurit?

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Eh, asta cu fusta si imbracatul „babeste” are sens intr-un fel, vrei sa te focusezi pe rugaciuni catre al de sus, nu sa te focusezi catre al de jos (si nu ma refer la dracu). :)))
Da’ nu inteleg de ce (cel putin la noi la lipoveni) femeile trebuie sa stea in sectiunea din spate a biserici si barbatii in sectiunea din fata. Nu au voie absolut deloc in partea din fata.
De ce? Habar n-am. Second hand citizens intr-un fel, vestigii ale unui branch religios ortodox invechit (nu degeaba ii zice pe rit vechi) probabil.

Eu m-am lecuit 80% de religie cand avand vreo 9-10 ani am primit cateva bucati la ceafa (sau cu biciul sau cu batul, nu mai tin minte) de la un nene religios din spate ptr. nush ce motiv. Logica rece mi-a spus ca nu-i ok, ca ceva pute (nu tamaia ca aia miroase bine) in toata treba asta. Dupa episodul asta m-am razbunat la ora de religie (unde preda popa) i-am pus cateva intrebari neplacute profului (gen incestul dintre fii si ficele lui Noe). Nu mi-a raspuns ba chiar m-a facut gen necredincios sau ceva.

Fast forward la maturitate unde ….
-bucatica clasica a lui George Carlin „..but he loves you” (e superb stand-up-ul respectiv, google it)
– o discutie in autocar cu un retard religios cu un IQ care daca ar fi fost conectat la un prajitor de paine n-ar fi prajit usor felia(suna mai bine in engleza, scuze Ben Shapiro), -toti dobitocii care cred ca e ok sa omoare in numele religiei,
– toti ipocritii (popi, papi si followeri normali) care incalca absolut toate cele 10 porunci dar cumva tot se proclama credinciosi
– popa din sat care e super bogat
-toti prapaditii care dau ortu’ in chinuri nashpa prin Africi si tari arabe inapoiate
-common sense
…si m-am lecuit. Nu de Dumnezeu – desi in ultima vreme nu mai sunt atat de sigur – dar de religii. Just a bunch of bull.

Si ca sa inchei tirada (scuze Iamntz, tre’ sa-mi fac si eu blog) uite a funny bit:

Eskimo: ‘If I did not know about God and sin, would I go to hell?’ Priest: ‘No, not if you did not know.’ Eskimo: ‘Then why did you tell me?’

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter