Al cui e conținutul tău?

Al cui e conținutul tău? ©

Am tot zis: conținutul creat de tine pe o altă platformă nu este al tău. Chiar dacă poți exporta datele, este puțin probabil să le poți importa în altă parte, deci…

Eh, Medium e o platformă care permitea o treabă foarte interesantă: puteai publica pe platforma lor dar îți foloseai propriul domeniu, astfel încât în teorie ai fi putut să îți muți catrafusele pe o altă platformă fără a avea pierderi prea mari de date sau de backlinkuri. Practic nu erai (foarte) blocat acolo.

Despre Medium am mai scris de câteva ori și cam de fiecare dată am zis același lucru: nu te apuca să faci strategii de promovare pe termen lung pe o platformă asupra căreia nu ai absolut nici un control! 

Azi găsesc povestea asta – veche de un an, ce-i drept – care zice că Medium nu mai permite treaba de care am zis mai sus, astfel încât vei fi blocat pe un domeniu de genul medium.com/numeletău.

Frumos, ce să zic, mai mută-te acum dacă mai poți!

Un Comentariu

Gigel Anonimu' a scris

Ha! Exact.
Eu extind paranoia asta la aplicatiile in cloud. Sunt misto, rapide, conveniente…dar cand o sa crape ce te faci cu datele? Vorba ta, le exporti tu, da’ de parsat cum le mai parsezi fara aplicatia mama?
La capitolul asta aplicatiile desktop ruleaza. Orice s-ar intampla (excluzand un 2 meteoriti care lovesc simultan locatia mea si locatia serverului de backup) datele sunt bine mersi si am siguranta ca pot sa le administrez/editez toata viata.
Also, tot ce-i in cloud si nu-i criptat cand pleaca de la tine e teoretic expus snooping-ului.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter