Ai sta într-o casă de… carton?

Ai sta într-o casă de… carton? ©

Mi se pare fascinantă inventivitatea oamenilor:

Acum, rămâne partea cealaltă: de ce ai face așa ceva? În producerea cartonului se consumă mult mai mult lemn decât dacă ai face toată casa din lemn; poate doar dacă ar fi reciclat, sau ceva de genul.  Apoi, mai e problema rezistenței în timp. Atât în condiții normale cât și condiții extreme (e.g. ce faci în cazul unei inundații?).

În ansamblu, nu pare a fi genul de locuință ce o poți lăsa moștenire, dar e un concept tare interesant.

7 Comentarii

Andrei a scris

Casa aia e un fel de cort. Ești cu echipa, călătorești des, casa de carton e vechiul cort al celor care-și permiteau. Nu necesită fundație, asta vă dă răspunsul rezistenței ei. Mă așteptam la un preț ieftin, dar costă aproximativ cât o casă de lemn, iar cea de lemn are testul timpului.

Ady a scris

Așa, per ansamblu, de-a lungul și de-a latul istoriei oamenii săraci și-au făcut case din tot felul de materiale „perisabile”.
De la bordeiele care erau mai mult sau mai puțin niște gropi săpate în pământ acoperite de o împletitură de nuiele, până la casele de chirpici sau chiar pământ bătut (m-a luat taică-meu la mișto c-a trebuit să mă duc în Grecia să văd case de pământ batut- o structură de lemn în care se îndeasă lut amestecat cu diverse, inclusiv balegă de vite – în condițiile în care chestiunea este specifică zonei din care se trage el), acoperișuri de paie și alte materiale față de care șindrila era monument de rezistență.
Dar toate erau „preparate” cumva încât să le confere o anumită rezistență și totul să merite. În același timp erau ieftine și accesibile, atât materialele în sine, cât și modalitatea de utilizare (gen nu erau necesari meșteri).
Dar dacă, chiar și în condițiile în care cartonul în cauză este tratat și făcut să fie făcut mai rezistent ca o cutie lăsată în ploaie, dacă toată treaba devine la fel de scumpă sau chiar mai scumpă (vorbim de tot ansamblul de costuri) decât o casă din materiale și o modalitate de construcție mai rezistente/rezistentă, atunci eu zic pas.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter