Șah-mat de la un pensionar

Șah-mat de la un pensionar ©

Ieri, în fața blocului, discuție aprinsă între pensionari și despre faptul că pensiile vor fi plătite pe card începând cu nu știu ce dată (cred că 1 ianuarie).

Pensionarii erau extrem de revoltați că vor fi nevoiți să facă un drum până la bancă să scoată toți banii. Cum îi cunoșteam, mi-am permis să intru și eu în horă. Discuția a fost ceva de genult:

– Eu: Știți că puteți plăti direct cu cardul cam peste tot, nu este nevoie să-i scoateți?

– El: Păi și dacă dă banca faliment?

– Eu: Păi și dacă vă ia casa foc?

– El (vădit pus în încurcătură): eh, păi crezi că are ce să ardă?

– Eu (victorios): păi vedeți? Îi țineți pe card, plătiți unde aveți nevoie, nu mai stați cu teamă că vă fură cineva banii…

– El (încrezător): dar am un card! Ziceau că are bani pe el și mi l-a blocat ăla de la bancă, cum îi zice…. (am presupus că  e vorba de ATM)

… pauză de câteva secunde …

– El (contemplativ): de a trebuit să umblu pe la casa de sănătate să-mi dea altul!

Da, omu’ a băgat cardul de sănătate în bancomat, „și-a luat țeapă” iar acum era revoltat! 

Am mai încercat să-i schimb părerea, să-i explic că acel card nu e pentru bănci, că nu are sens să scoată toți banii, că poate plăti într-o grămadă de locuri cu cardul șamd. După câteva minute se întoarce către colegul și îi zice (pe cel mai serios ton) „cred că ăsta lucrează la bancă, prea le ia partea”.

Și așa se încheie povestea în care numărul de vecini care nu prea mă plac a crescut! :w00t:

10 Comentarii

Dragos a scris

Nu e nimic rau sa nu te placa vecinii. Eu m-am mutat in noul apartament de vreo 6 luni, dupa 5 luni, vine vecina de sub mine sa-mi spuna ca aude noaptea urlete tipete etc, a doua zi vine iar pe la 20.30 sa-mi spuna ca aude un zgomot ca de chat.. Eu neschimbandu-mi programul de cand sunt in noua locatie.. deci daca fac galagie acum, fac de cand m-am mutat. Ok fac galagie, dar atatea luni nu ai zis nimic si vii acum brusc? Mi s-a parut foarte ciudat.
Aditional, am la parter o baba care mereu aproape cand trec pe langa ea ma barfeste fie pe mine fie pe proprietara … :)) + Alti vecini se asteapta sa ii salut, de parca, as stii ca sunt vecini sau de parca i-as cunoaste.. (sunt un timid mai inchis in el si nu-mi place sa vorbesc cu persoane pe care nu le cunosc incluzand si taximeTRISTI care e alta poveste..).

Ionuț Staicu a scris

@Gigel Anonimu’: păi… nu știu cum să-ți zic, dar majoritatea băncilor emit carduri contactless. Iar marile magazine au deja POS-uri care acceptă plata în acest mod. Iar alea care nu au POS-uri contactless te lasă să bagi singur cardul în aparat.

Este mai nesigur să scoți banii de la ATM decât să plătești cu el :)

Singura problemă ar fi că, în cazul furtului, respectivul ar putea face câteva plăți fără pin. Dar la fel se întâmplă și la cash, deci…

Gigel Anonimu' a scris

@Ionuț Staicu: Fuck. Ai dreptate. L-am verificat acuma si e contactless – „Via Paywave”.
Acu’ tre sa ma gandesc cum sa evit „contacless fraud” via RFID sau NFC. Conform Daily Mail cica-i in crestere cu 51% anul asta, vreo 14 milioane de lire in total.
Thanks a lot. :))))
Sunt curios, totusi, tu iti tii toti banii pe card? Eu ma gandesc serios sa-mi fac un extra cont in banca (alta banca) fara card, doar cu buletinul, si sa tin acolo grosul. Inca n-am sume importante care sa justifice asta, dar…

razvan a scris

poti sa iti faci inca un cont la accesi banca si sa tii banii in el. pe contul atasat cardului tii o suma mica de bani. cand ai nevoie de bani pe card, folosesti e banking sa muti sume mici din contul secundar in cel cu card. daca tot ti se fura cardul vor fi sume mici pe care le poti pierde. alerte din aplicati sau sms cand se fac tranzactii sunt utile sa aflii cand se fac tranzactii fara tine

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter