Salariul minim variabil e o idee bună (implementată prost)

Salariul minim variabil e o idee bună (implementată prost)

Mă gândeam la chestia asta, cu salariul minim variabil în funcție de studii și de vechime. E o idee bună, dar, evident, implementată în cel mai prost mod posibil.

În funcție de studii§

Nu știu cum e pentru voi, dar mie mi se pare cât se poate de normal ca un absolvent de ceva să fie plătit mai bine decât un… neabsolvent de acel ceva. Evident, plecând de la premisa că acest ceva are o oarecare legătură cu domeniul de activitate. 

Pe de altă parte, există absolvenți de studii superioare angajați în acel domeniu care lucrează pe salariu minim? În afară de jurnaliști, desigur.

Darrrr… la cum am înțeles textul… o facultate ar trebui să-ți garanteze un salariu minim mai mare decât dacă n-ai avea facultate.

În funcție de vechime§

Chestia asta e o idee atât de prost gândită încât… nu știu dacă a fost gândită în vreun fel. A zis Eftimie tot ce era de zis.

5 Comentarii

ionică a scris

“Sau 15 ani vechime”. Majoritatea lucreaza in alte domenii ca sa prinda experienta in munca pana reusesc sa profeseze in ceea ce au invatat. De obicei, dupa 45 ani mai faci o facultate pe domeniul in care lucrezi ca sa iei mai multi bani sau sa te avanseze, exact invers de cum ar fi normal. Oricum, toti se plang ca nu exista forta de munca, dar ei nu vor sa investeasca in oameni de la 0, ci ii vor gata invatati si pe salarii de nimic.

Empire a scris

Contrar opiniei voastre, eu cred ca marirea asta galopanta a salariului minim aduce mai mult rau decat bine. Daca tu poti plati cu 1000 (nu precizam moneda) un om, dar statul iti zice sa ii dai 1500, atunci o sa-l dai afara pe cel cu 1000 si angajezi pe unul care poate produce 1500. Rezultatul e ca cei care nu pot produce macar salariu minim vor ramane fara job.

iuliancalin a scris

Ionuț nu poți compara un putoi ieșit din școala cu mine care am 15 ani vechime in domeniu. Poate sa aibă școala 5 ani că tot nu are habar. Serios am langa mine un coleg are 3 ani de școală și 2 munciți și tot nu e in stare să desfacă un motor. Chestii unde eu mă joc cu ele. Și să câștige mai mult că mine că am 2 ani de școală?
Colegi e din germania, și e prost că pluta. Face același lucru în fiecare zi, și degeaba.nu mai zic mai mult că oricum nu contează.

Mdue a scris

Ce legatura exista intre scoala absolvita si munca prestata dupa ? Legarea asta de glie este un gandire comunista iar cine gandeste asa este un comunist, punct.
Eu zic sa infiintam si niste familii „de bine”, iar cine este din familiile astea sa aiba niste privilegii asa… a fost o idee buna dom’le dar aplicata prost ! Tu sa-mi pupi anteriul cand vorbesti cu mine da ? :) Apropo salariul minim e o idee cretina in sine care incalca legile comertului, eu propun sa nu exista laptop cu mai putin de 5Ghz si 10gb ram !!`

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter