Voi folosiți Reply All?

Voi folosiți Reply All? ©

Un client insistă să folosim Reply All când comunicăm pe mail din cauză de… habar n-am de ce. Insistă la modul „hey man, you forgot to «reply all»”.

Mie mi se pare o chestie extrem de tâmpită, mai ales că o parte – să zic 80%, dacă nu mai mult – din mesaje ori nu au legătură cu mine ori sunt small talk de doi bani (de genul cine se întâlnește cu cine, cum e vremea șamd; în California!).

Asta ca să nu mai spun că deschid clientul de mail o dată sau de două ori pe zi și când primesc 20-30 mail-uri cu greu mă pot abține să nu dau un „Mark all as read”….

Așadar, sunt eu bătut în cap și folosesc greșit această funcționalitate? Sau pur și simplu e unealta diavolului în IT?

8 Comentarii

Ady a scris

La mine la job nu-s mailuri cu small talk și cum e vremea prin … , dar sunt tot felul de proceduri dubioase care zic că trebuie să pui în cc propriul șef + șeful destinatarului (nu întrebați :) ), mai pui pe careva care ar putea fi interesat de problemă sau care ar putea fi solicitat în viitor să ofere niște informații (aruncat buzduganul în variantă corporatistă) și deja ai un cârnăcior de nume. Și mai sunt ăia care pun în cc juma’ de firmă, n-as putea știi motivul.
Și tot urăsc „reply to all”. Pt că mailurile noastre conțin atașamente. Care, cel puțin în activitatea mea, sunt necesare. Și „reply” de orice fel nu le păstrează. Și-mi trebuie. Și peste o săptămână de reply și reply to all fac săpături arheologice după mailul care conținea și atașamentul. Așa că prefer să scriu ditai cârnatul (și să mai sar câțiva în caz de exagerare) și să folosesc „forward”. Îi urăsc pe cei care folosesc „reply”.

Alex a scris

In principiu, TOTI cei care au treaba cu un proiect ar trebui sa fie in cc la ORICE email despre acel proiect (chit ca nu e pe felia ta orice email – programare in php, sa zicem). De ce? Fiindca te-ar putea interesa, de exemplu, o schimbare de design in cadrul proiectului. Asa ca, mai bine ramai in loop decat in afara lui :)

Bilen a scris

Foarte corect ce zice @Alex cu mentiunea ca am lucrat la proiecte in care erau 400 de persoane implicate si nu poti sa ii tii pe toti „in the loop” cu tot ce faci. Pentru asta exista Confluence si Jira, dar in principiu daca proiectul o permite e bine sa tii angrenata toata echipa.

In completare, in comporatii exista o etica profesionala in care nu scoti pe nimeni din conversatie ca sa nu existe ideea ca vrei sa marginalizezi pe cineva (sa sapi, pe romaneste). Sunt oameni foarte sensibili la faze din astea si dupa ce am patit-o eu dau doar reply all.

Tot etica zice ca inainte sa scoti pe cineva, anunti pe toata lumea si zici, e ultimul mail in care il tinem pe Marcel pentru ca nu are treaba cu problema in cauza. Cateodata Marcel o sa dea mail si o sa zica da de ce? Vreau si eu :)))

s19 a scris

Sunt situatii in care te scapa de niste batai de cap in cazul angajatilor care se scuza catre seful lor cu “pai astept sa-mi trimita” sau “raspunde greu la mail-uri”.
Nu am avut multe experiente cu depasit 1-2 mail-uri cu prognoza meteo sau haha, si in cazurile alea le-am zis sa separam discutiile. La fel si cu mail-urile in care se vorbea de un task si se mai trezea cineva ca vrea o chestie fara legatura (poate si pe alt proiect) – pisi, ia scrie tu un alt mail, cu oamenii care trebuie la to / cc, ca daca le intindem aici pe toate nu rezolvam nimic (si nici nu stiu cat sa va facturez : P)

ld a scris

in majoritatea corporatiilor in care am lucrat e cum a spus Bilen. Etica spune sa nu scoti sau adaugi pe cineva fara sa anunti asta + un motiv. sunt multe motive aici dar majoritatea sunt acoperite de „a fi in loop”.
Pe de alta parte, daca nu este un email oficial (aka spam, fun etc) nu se mai aplica regurile de mai sus.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter