Ce probleme pot fi cu un TV ieftin?

Ce probleme pot fi cu un TV ieftin? ©

Cineva m-a rugat să-i cumpăr un TV. Are două cerințe: 80+ cm diagonală, maximum 650 lei buget. Dacă-i mai ieftin, nu-i problemă.

Acum, am văzut că sunt câteva no-name-uri care s-ar încadra în aceste criterii, problema este că… nu știu ce probleme pot fi în timp.

Cel mai teamă îmi este să nu ajungă cu el la garanție, dar (cel mai) posibil să reușesc să îl fac pe respectivul să înțeleagă că există acest risc. Dar… ar mai trebui să fiu atent la ceva? Sau cel mai ieftin și aia e?

Recomandări?

6 Comentarii

Mălin a scris

Eu am un no-name în dormitor de 6 ani și probabil e mai vechi. E drept că nu ne uităm noi prea des la el, dar … rezistă. În living am avut alt no-name care după vreo 3 ani a crăpat la un șoc de tensiune. I-a cedat sursa de alimentare. I-am găsit altă sursă la 40 de euro, am înlocuit-o și a mai mers 2 ani până a cedat iară din același motiv și l-am înlocuit cu un LG.

ice4you a scris

Stai linistit ca nu or sa apara mari belele si asta iti spun din experienta de 16 ani de service, unde, spre suprinderea multora le pot zice ca aterizau MULT mai rar no-name’uri decat brandurile (desi erau mult mai vandute), plus ca alea sunt foarte usor de reparat in caz de belele spre deosebire de branduri care sunt facute ca niste cacaturi. Pe langa asta, in mare parte inauntru e cam acelasi lucru daca vorbim de entry-level, adica: acelasi panel (oricum sunt tot mai putini producatori de asa ceva, LG e cel mai comun), aceiasi placa electronica, aceiasi sursa de alimentare, aceleasi neoane/leduri. Unde pot aparea mici diferente e pe sursa de exemplu unde mai apar condensatori de exemplu de ceva mai buna calitate, dar oricum ar fi si cei mai prosti tot te tin cativa ani buni. In concluzie … brandurile nu iti mai garanteaza nimic decat la high-end … desi si acolo e deja discutabil. Ca si brand de asta mai putin cunoscut iti recomand sa ii cauti un Finlux de exemplu, mai putin cunoscut pe la noi, dar de o calitate foarte ok la pretul la care le gasesti, plus o garantie de 5 ani. Am doua de mai bine de 5 ani, merg de trasnesc, din care unul aproape non-stop.

ice4you a scris

P.S. Zicea cineva de Horizon mai sus. Da si asta este o optiune ok! Am vandut monitoare de la ei cu TIR’ul, iar de adus am adus unul bunicilor cand au aparut si televizoare de la ei care merge de mai bine de 12 ani non-stop, plus ca pe service veneau rar si in general cu probleme minore.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter