Vine criza. Iar

Vine criza. Iar ©

Să zic că de vreo doi ani am observat că tot apar articole de genul „vine criza” sau „crah imobiliar” și tot așa.

Iar partea interesantă este că articolele astea nu sunt false. Darrr… nefiind false, nici adevărate nu le face. Sau mă rog, poate că le face adevărate, dar sunt și extrem de inexacte. 

E ca și cum aș spune că Pământul va fi lovit de un asteroid. Sigur că va fi la un moment dat în viitor, dar… ceva exact? Meh, nu prea.

Iar articolele astea sunt scrise doar pentru ca, în momentul în care chiar va veni un crah, analiștii să se poată bate cu cărămida în piept: „eh, vezi? eu v-am zis, nimeni nu a ascultat!”.

În altă ordine de idei, ai observat vreo variație a volumului de muncă în domeniul în care activezi? Mai mulți clienți? Mai puține proiecte?

4 Comentarii

Malin a scris

Treaba asta cu criza nu funcționează chiar așa. Cred că întrebarea asta a ta trebuia pusă pe un forum de muncitori în construcții sau pe unul de bancheri pentru că sunt domenii care sunt influențate direct de criză și care scad o vreme constant apoi o fac vertiginos până se declanșează criza și sunt domenii care scad mai mult sau mai puțin DUPĂ ce a lovit criza și a depășit punctul culminant. La fel cum sunt și domenii care nu sunt influențate deloc sau chiar cresc pe timp de criză.
Totuși, ca să te lămuresc. Pe aici, în IT volumul de lucru e relativ constant cu mici creșteri de la an la an. Turismul a început să scadă din diverse motive, unele politice, altele concurențiale.
Sectorul de construcții a crescut constant, dar dacă încetinește turismul se duce și ăsta în cap pentru că sunt relaționate.
O fabrică de ciment locală se închide, lanțul britanic Brico-Depot care are vreo 30 de magazine în Spania se închide și pune pe liber 2000 de angajați direcți.
Înmatriculările de mașini aici în insulă au scăzut cu 20%. Pentru că politica e făcută de niște hipsteri eco-extremiști care declară și legiferează chestii precum interzicerea mașinilor cu Diesel. În ultimul an n-a mai prea cumpărat nimeni mașini cu Diesel, nici noi, nici la mâna a doua, iar cine le are trage de ele cât și cum poate.
Astea fiind zise, criza nu e cauzată aproape niciodată doar de factori economici. Contează enorm de mult și factorii politici, iar când politica e „să mărim taxele celor care muncesc, fac locuri de muncă și plătesc salarii ca să plătim pensii și pomeni, criza e inevitabilă”.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter