Ce aș vrea să văd în reportajele despre accidente

Ce aș vrea să văd în reportajele despre accidente ©

Am stabilit deja că am o anumită atitudine vis-a-vis de purtarea centurii de siguranță. Și am stabilit deja că amenda pentru nepurtarea centurii nu ar trebui să existe, că ar fi bine să lăsăm și evoluția să-și urmeze cursul…

Dar, totodată, ar trebui să facem și cetățenii să conștientizeze riscurile la care se supun. Și m-am gândit la o soluție în doi pași. Prima e hardcore, a doua nu.

Hardcore: în locul știrilor cu violuri și crime, arătăm clipuri de pe liveleak: cum se întâmplă accidentele, cât durează, care sunt rezultatele, chestii de genul. De preferat nimic blurat, că deh, vrem să impresionăm.

Bonus: arătăm și filme cu crime sau tâlhării, să vadă toată lumea cât de civilizată este umanitatea de fapt.

A doua soluție e mult mai simplă și chiar aș vrea să se facă asta: la fiecare accident prezentat la știri să se menționeze – indiferent dacă au fost și victime sau nu – dacă oamenii purtau centura de siguranță. Dacă copilul era pus în scaun. Dacă pietonii s-au asigurat înainte să traverseze. Dacă mașinile aveau farurile aprinse sau cauciucuri de iarnă.

Apoi, putem aplica treaba asta mai departe:

  • „X s-a îmbolnăvit de [ceva boală nasoală]. Menționăm că era fumător de la 14 ani/era sedentar/etc”;
  • „Y a pornit un imperiu de miliarde de ruble (mno, ne gândim la viitor). Menționăm că avea Z studii” (asta vis-a-vis de un film văzut zilele trecute în care erau lăudați o mână de oameni care au avut succes în ciuda faptului că nu aveau studii terminate)
  • „Un vasluian și-a violat mama și bunica. Menționăm că era votant PSD”.

Simplu, nu?

3 Comentarii

vali a scris

X a ajuns să aibă un startup evaluat la 1 miliard după ce mami l-a luat de mână și l-a dus la niște VCs pe care îi știa de pe vremea când lucra la firma Y. aceștia i-au aruncat din simpatie 2 milioane de dolari și apoi au investit serios, tot pe prietenie, încă 12 milioane, alături de alte două firme de VC, la una dintre ele lucrând, coincidență, tatăl fondatorului, care divorțase de mama acestuia când el avea 9 ani. alte fix 52 startupuri cu aceeași idee au eșuat.

Alberto a scris

Dacă vorbim de buletinele de știri televizate ele apar in maxim 24 de ore de la eveniment. Ei bine anchetele poliției durează săptămâni/luni pana se stabilesc aspectele menționate de tine sus. Si ca sa te bazezi pe ce spun martorii nu prea se dorește…deși la cum se fac știrile in ziua de azi… Te bazezi si pe ce latra câinele.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter