România își merită soarta!

Acum vreo două zile, în autobuz, ascultam amuzat o discuție între pensionari – despre ce altceva, dacă nu despre politică? :twisted:

Am trecut prin toate etapele istoriei recente, de la începutul comunismului, la idealurile socialismului, până la Iliescu, Constantinescu, Băsescu și, bineînțeles, suspendarea celui din urmă. O fi senilitate? Posibil, dar nu cred (și vei vedea mai târziu de ce). La un moment dat, unul dintre ei spune:

– Eu votez cu ăla care mă plătește!

Ok. Bun. Corupție de la cel mai scăzut nivel, la cea mai joasă pătură socială. Trecem peste faptul că tipul nu a înțeles scopul votului din 19mai, că nu alegi pe CINEVA, alegi CEVA, dacă este sau nu de acord cu suspendarea unui președinte, și ajungem la o replică ce m-a lăsat fără…. replică (teoretic, deoarece nu luam parte la discuție, doar ascultam):

– România își merită soarta!

Același moș. Speechless.

Presupunând că majoritatea populației va alege DA. Ce se va întâmpla după? Câteva săptămâni de campanie electorală (pe banii NOȘTRII! Pe banii MEI și pe banii TĂI!) pentru niște candidați ideali pentru evul mediu:

Becali – chiar vrei să fi condus de un oier?
Geoană – bine, nu este sigur că el va fi candidatul, dar ceva este sigur: este prostănac! Dacă tătuca Iliescu a zis asta…
Vadim – este, în opinia mea un pic ipocrit. Acum două luni, înjura ungurii. Acum s-a aliat cu ei. E normal?

Pe 19 mai vei putea spune dacă ești sau nu de acord cu suspendarea președintelui ales DE POPOR de 322 parlamentari. Suspendat deoarece a fost acuzat de încălcarea Constituției, dar Curtea Constituțională ne spune că NU a încălcat-o.

Pe 19 mai du-te la școala unde probabil ți-ai petrecut câțiva ani din viață, sau unde copii tăi învață și VOTEAZĂ. Votează cu DA sau NU, cum crezi de cuviință, dar VOTEAZĂ! Nu îi lăsa pe alții să voteze pentru tine…

VOTEAZĂ!

5 Comentarii

Marian a scris

Ce pot sa zic…o fi din cauza senilitatii ori or fi vorbe spuse de umplutura,dar daca romanii isi merita soarta atunci inseamna ca trebuie sa stam linistiti sa fim furati si sa le facem buzunarele mari la altii si noi sa ne vedem de treaba noastra in continuare.Deci romanu s`a invatat cu asta…nu mai e o problema pt el si trebuie sa`si vada de soarta lui.GRESIT!!!Pai daca toti zic asta…inseamna ca nu nu dorim nimic de la tara asta…Dupa parerea mea…ajutorul nu poate veni de la ei care ne conduc.Ei n`au nici un interes ca tara sa progreseze,ei isi vad de buzunarele lor si din cand in cand mai fac si cate ceva sa nu zica ca nu se face nimic,mai cate un scandal,mai nu stiu ce…Ii doare undeva pe aia de noi…Eu cred ca noi ar trebui sa incepem sa luptam pt tara noastra intr`un fel sau altul,incepand de la coruptii de jos.Deci…romanu nu`si merita soarta!!!Orice om merita o viata mai buna…

Cristian a scris

Presupunand ca majoritatea va vota NU, ce se va intampla… vom fi guvernati de Basescu? Crezi ca cu el va fi vreodata liniste? Parlamentarii sunt cum sunt, si ne meritam soarta pentru ca-i avem, dar the „the Basescu way” is dangerous, man. Vad si eu ca oamenii tineri si inteligenti gandesc ca tine, dar ma depaseste total fenomenul. Of, of.

v3l0 a scris

Il prefer pe Basescu, am vazut ce face PSD-ul daca i se da puterea pe mana. Sa stai in Constanta si sa votezi in favoarea celor care fura orasul pe ascuns si le iau mintile oamenilor vopsind 2 garduri, asfaltand 2 strazi (care duc spre BRICK by the way) si dand cate un kil de ceva care se mananca la pensionari… inseamna sa fi r’tard.
Oricum, avand in vedere masa de manevra de la sate, care va vota DA in urma unei intoxicari masive cu informatii gresite… sansele ca noi aia de-l vrem pe Base’ sa razbim… scad simtitor. Daca eram o tara civilizata intrebarea ar fi fost mai pe intelesul omului din popor SAU, la centrele de votare ar trebui sa fie cate un consilier care sa ia oamenii in grupuri de cate 5 sau cate zece si sa le explice fara urma de indoiala ce si cum trebuie votat.

Lex a scris

Eu il prefer pe Basescu… pt ca le-a cam deranjat cuibushoarele de nebunii… :)) si ma amuza TARE cum se zbat si fac tot ce pot ca sa il darame! Daca Iliescu si Constantinescu au fost lasati 4 ani si au asteptat cu totii sa vada ce se intampla, sa il lase si pe Basescu. Iar mie personal mi-a mers bine din 2005 pana azi… si asta nu cred ca a fost din cauza lui Basescu sau Iliescu :)) Decat termopane… mai bine vapoare ;)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter