Aproape 2019. Tot avem probleme cu sincronizarea

Aproape 2019. Tot avem probleme cu sincronizarea ©

Cred că human is a creature of habit ar fi un understatement în cazul meu. Dacă îmi creez o anumită rutină folosind o aplicație sau un device, cu greu mă poți convinge să renunț sau să schimb.

De aceea am rămas vreo doi ani pe E-text (după ce era evident că-i mort în păpușoi), de aceea caut un anumit tip de mouse cu un anumit număr de butoane șamd.

Ei bine, zilele astea am făcut o nefăcută și am schimbat telefonul. Am trecut de la iOS la Android și am trecut prin tot ce înseamnă sincronizare & co. Pe scurt: nu am sincronizat nimic :w00t:

YNAB se sincronizează în cloud, Google Authenticator nu se sincronizează deloc, Goodreader nu există pe Android, iCloud nu, Whatsapp nu se sincronizează deloc. Great success!

Toate setările vechi? Hahah, lipsă. Google Play mi-a zis doar că „uite, ai avut aplicațiile astea, le vrei reinstalate?”. Fără opțiuni, fără nimic.

Am un laptop prin casă ce aș fi vrut să-l folosesc să lucrez remote. Cu toată sincronizarea Windows 10 nu reușesc să sincronizez niciodată ce am nevoie: nu Outlook, nu setări, nu nimic. 

Un prieten avea probleme cu un Windows care nu reușea să înțeleagă că pe PC avea dual screen iar pe laptop… nu. Prin urmare, chiar dacă îi sincroniza setările, i le și zăpăcea eficient.


Mai avem puțin și intrăm în 2019, cu toate astea nu avem o modalitate eficientă de sincronizare cross-device. Ceea ce mi se pare ridicol, având în vedere cât se pune accent pe mobilitate și portabilitate.

4 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

YNAB? GnuCash my man, GnuCash. Double entry accounting si multa, multa flexibilitate. Bine, trebuie sa inveti niste accounting basics inainte da’ in cateva zile esti good to go.

„Am trecut de la iOS la Android.. ”
HA! Welcome to the club! :)

„Goodreader nu există pe Android..”
E un ebook reader, nu? Ai o gramada de optiuni viabile pe Android: MoonReader, Prestigio, FbReader,ReadEra.

„iCloud nu…”
Yeah, no shit. :D

Man, tranzitia la alt OS vine cu costuri si beneficii. Atasamentul fata de vechile aplicatii e daunator. Iei ce poti cu tine da’ tre’ sa imbratisezi noul ecosistem…altfel e suferinta.

PS.
Te asteptam si pe Linux. :))

Ionuț Staicu a scris

@Gigel Anonimu’: Goodreader îl foloseam ca mapă de acte, ca să zic așa. Acolo țineam scanuri legale & shit și dacă eram vreodată undeva și aveam nevoie de ceva, aveam de unde să le iau.

Pentru citit cărțile (pe tabletă, nu pe telefon) folosesc iBooks și Marvin, după ce au stricat iBooks.

Am încercat gnucash la un moment dat, dar e extrem de complex pentru nevoile mele; practic am nevoie doar de un loc unde să bag cât am cheltuit și pe ce. Nu contabilitate, nu altceva :)

https://www.reddit.com/r/GnuCash/comments/3z5b6m/ynab_method_of_budgeting_with_gnucash/

Gigel Anonimu' a scris

@Ionuț Staicu: Pai deja faci contabilitate, doar ca la un nivel foarte de baza. Faza-i similara cu facutul backupului cu copy/paste folder in loc de git. Si la fel ca si git bazele accounting-ului sunt simple… odata ce incepi sa le folosesti.
Pana la urma banii sunt esenta vietii intr-un fel, nu? Sunt o parte extrem de importanta a unui trai fericit. Cu toate astea cati investesc timp in a invata management-ul de baza al banilor? Nu zic de cursuri de saptamani sau luni sau facultati. Ci chestii de baza, invatate in ore sau zile.
Io am invatat basics-urile citind primele 10 capitole sau asa de aici, in vreo 3 zile, lejer:
https://www.accountingcoach.com/accounting-basics/outline

Mie mi-a schimbat radical modul in care priveam banii, resursele, cashflows, etc. Unique insights in income si expenses, chiar daca nu vorbim de sume gigant.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter