Se dă ceasul înapoi! Sau înainte?

Acum câțiva ani, când tocmai îmi luasem primul PC (un [email protected] eheeee, ce vremuri :w00t: ), venise ziua magică din an în care se făcea trecerea de la ora de iarnă la cea de primăvară-vară. Adică, pentru cei ce au trăit prin alte galaxii în ultimele sute de ani, ceasul se dă înainte cu o oră. Iar noaptea devine mai scurtă. Cu o oră. Adică fix inversul a ceea ce se va schimba la noapte.

Eh, și ca orice om prevăzător și fără internet (era la modă dial-up la vremea aia; x-net), am zis să-mi dau frumușel ceasul în urmă. Și cum nu aveam ceas la mână (nu mi-a plăcut să port ceas sau alte aceesorii inutile) și nici telefon mobil nu aveam, singurul ceas ce puteam să-l jonglez era… exact, cel de la PC.

A doua zi, când să plec la muncă, mă uit la PC: ceasul era 6:30. Eh, mai am timp… O iau copăcel, copăcel, fără nicio grabă, că oricum o să ajung mai devreme. Ce impresie bună o să fac la muncă! Ajung la muncă și văd service-ul PLIN de mașini, de parcă toată lumea nu avea somn și erau toți nerăbdători să cheltuie bani.

Când mi-am văzut toți colegii la muncă, pe metereze, s-a instaurat brusc dezamăgirea pe fața mea: tot planul meu de a face impresie bună și a cuceri lumea se dusese dracu. Foarte relaxat intru în service și îmi văd șeful, cu o falcă în cer și cu cealaltă în pământ țipând la alți doi colegi că au întârziat. Eu tot nu înțelegeam ce dracu se întâmplase de face ăla scandal și curtea e plină, având în vedere că era 7:30 iar programul începe la 8:00.

Dar mi-am dat seama după ce a început să urle grațios și la mine: Windows-ul este suficient de smart încât să își ajusteze singur ora. Desigur, nu mi-a zis el ce se întâmplă, el doar îmi spunea că mereu întârzii :w00t:

5 Comentarii

Staicu Ionuț Bogdan a scris

:)) … am facut si eu asa prima data dupa ce mi-am luat PC… si cand am pornit din nou calculatorul prima data dupa momentul la care se facea trecerea m-am trezit cu un windows has adjusted bla bla si atunci m-am prins :)) ca de fapt n-ar fi trebuit sa ma bag sa-i schimb eu ora

Well… Ce am povestit eu se întâmpla cu windows 98SE. Da, au existat calculatoare și înainte de XP :w00t:

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter