Ce nu-mi place la React

Ce nu-mi place la React

La aplicația mea făcută cu React m-am lovit de tot felul de probleme. Ele or fi mici, dar pentru mine, erau destul de grave, punându-mi bețe în roate la fiecare pas.

Ultima treabă de care m-am lovit a fost validarea unui formular. A unui field custom, mai exact.

Adică folosesc componenta asta pentru form management. În ansamblu face ce am nevoie, e ok. Doar că nu are nici o metodă de a lua toate câmpurile înregistrate în formular. Iar un custom field – ca ăsta – nu suportă tag-ul required. Că na, e prea standard, și nu se cade să avem așa ceva…

Iar citatul ăsta face un rezumat foarte bun la toată povestea:

Instead of writing less code with react components we now need to write more code as we used to with build-in html5 elements

sursa

Și cam așa e. React o fi o investiție pe termen lung, în ideea că faci o aplicație complexă, dar până acum m-am tot lovit de probleme ce s-ar fi rezolvat extrem de simplu în vechea viață (cea în care foloseam jQuery). Dar în loc să rezolv chestii în 30 secunde, m-am întins pe câteva ore, căutând workarounds și paradigm shifts.

Bonus: după ce mi-am stors creierii pentru a găsi o soluție de a face un sistem rudimentar de Undo, am aflat că că în Eloquent există… soft delete. Nice!

2 Comentarii

Robert a scris

Cred ca aici depinde si de ce framework alegi.
Unele precum redux-form incearca sa rezolve toate probleme si isi pierd flexibilitatea. In schimb am folosit in ultima perioada formik si mi se pare ca iti ofera tot ce ai nevoie. Poti scrie validatoare noi foarte usor.

Ionuț Staicu a scris

@Robert: E un fel de Library Fatigue :) La o căutare sumară găsești cel puțin cinci libs care sunt cele mai bune. Și am avut de ales: ori aleg una și „get the shit done”, ori le încerc pe toate și pierd două zile încercând și căutând neajunsuri. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter