Facem reclamă mascată dar nu ne ascundem?

Facem reclamă mascată dar nu ne ascundem?

Și pe forum, dar și în câteva comentarii pe blog, am avut parte de câteva contribuții de genul „eu folosesc serviciile X și sunt extrem de mulțumit!”. Cu toate variațiile, de la „am căutat foarte mult o firmă care face asta” până la „vă recomand să încercați și voi”.

Și nu ar fi o problemă foarte mare dacă respectivii nu ar fi reprezentanții firmelor respective! De unde știu? Au adresa de email a respectivei companii!

Iar chestia asta e stupidă, mai ales că nici nu am vreo politică anti-reclamă nici pe forum și nici pe blog (ba chiar am o categorie specială pentru asta pe forum!)

Și nu înțeleg: respectivii se așteaptă să le șterg comentariul dacă spun clar „sunt de la firma X, uite ce ofer” dar să nu am nici o problema cu o personificare de doi bani?

2 Comentarii

Gigel Anonimu' a scris

Oarecum related, review-urile false de la Emag. Ba’ nene, sunt o gramada. Sneaky totusi – nu-s foarte evidente. Cum sa le ochesti?
-Review-uri generice. „Produs bun. Sunt multumit”. Really? Sa mori tu. Asta-i tot ce ai de zis?
-Da click pe utilizatorul care a scris review-ul. Daca are si review-uri pozitive si negative si nu-s generice atunci probabil e pe bune. Daca are in schimb doar pozitive si generice – red flag.
Uita-te si la produsele achizitionate: de multe ori am vazut ca „user-ul” a cumparat mai multe produse din aceasi categorie la intervale mici de timp: eg: un toaster de Philips, unul de la Samsung si unul de Beko. Really?
Numele sunt deasemeni triggering. Daca sunt fara greseli de punctuatie si gen „Maria”, „Ion”, etc – red flag.

Io cred ca Emag are un departament secret. Gen un birou prafuit, ascuns pe undeva, unde niste nefericiti fac conturi false si baga review-uri ca ursii. Sigur au si niste Guidelines de scris review-uri false. E o stiinta pana la urma.
Si functioneaza. Eu nu as cumpara un produs fara rating-uri pozitive. Si daca nu-s atent la review-uri pot sa inghit galusca usor. :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter