Hai să plimbăm foile. Varianta ING

Hai să plimbăm foile. Varianta ING ©

O dată la câțiva ani, ING te cheamă la ei să le confirmi că te cheamă tot așa. că ai aceeași adresă, că nu te-ai tuns. Chestii d’astea cerute de BNR. Sanki, pe nevastă-mea n-au chemat-o niciodată la BT. Pe frate-miu niciodată la Raiffeisen, pe cumnată-mea niciodată la BRD. 

Dar dacă-i de la BNR…

Și mă duc eu azi acolo, cu mâinile în buzunar. În absurditatea minții mele, aveam copiile actelor cerute în telefon, le puteam printa acolo, era OK.

Doar că absurditatea ING a bătut absurditatea minții mele: este nevoie de actele în original pentru a le face o copie.

Și crezi că asta e tot? Nu! Pot actualiza datele sufletului și din homebank. Unde pot urca niște scan-uri. Aceleași scan-uri ce le-aș fi dat tănticii ăleia!

Cred că următorul drum la bancă va fi pentru închiderea contului, nu pentru actualizarea datelor.

Și când mă gândesc că am ales ING tocmai pentru a evita interacțiunile cu funcționarii…

6 Comentarii

George a scris

Si la BCR e asa, e cerinta BNR, si nu te duci la banca cu copii dupa CI ci cu originalul. E la mintea cocoșului! La notar te duci cu copii dupa CI, dar la Primărie? Daca castigi un premiu la o tombolă cum dovedești ca esti tu, cu copia CI? Hai sa fim seriosi!

Alex a scris

Totusi, faptul ca alte banci se fofileaza de la aplicarea regulamentelor BNR nu inseamna ca acele regulamente nu exista.

Dar da, absurditatea maxima e aia cu scanarile care pot fi urcate digital, dar altminteri .. fizic trebuie sa aduci originalul. Probabil o desincronizare intre departamentele care traseaza normative interne.

Cit despre dezamagirea ta, cred ca-i usor nefondata. ING nu alegi pentru ca-s perfecti complet, nu exista asa ceva, ci pentru ca-s perfectibili. Adica pentru ca (spre deosebire de altii) raspund la feedback si la parerile clientilor, ba chiar executa imbunatatiri. Eu as zice sa le atragi atentia prin social media asupra problemei, si vezi ce se intimpla ;)

Ca altfel, incepem o discutie mega-lunga despre cit de proaste sunt alte banci, de exemplu Raiffeisen’u cu care colabrez eu obligat-fortat…

Ionuț Staicu a scris

@Alex: răspund la feedback… e un stretch, ca să zic așa. Au avut nevoie de juma’ de an să te poți autentifica apăsând tasta enter. După vreo doi ani au permis să faci paste la IBAN. Homebank este cretin de-a dreptul și nimeni nu face nimic. Dar cel puțin răspund pe twitter ^_^

ion a scris

Idem la raiffeisen, unul din motivele pentru care m-am mutat la ING.
A durat 2 minute si mi-au scanat buletinul in original, atat.

Dar inainte de asta m-au „avertizat” ca daca nu ajung in 2 luni o sa imi inchida accesul la conturi. Din fericire nu s-a intamplat asta, dar mi-a provocat o mica panica deoarece nu aveam cum ajunge nefiind pe continent. A fost suficient oricum pentru mine sa inchid.

iuliancalin a scris

Runde exemplu nu iau cu mine originalele pentru că le pierd. Bine buletinul/pașaportul îl am cu mine tot timpul. Mă refer la acte cu adresa și chestii. Alea tot timpul le pierd, și fac copi acasă. Nu am avut pe unu sa comenteze și le și spun de ce am copie cu mine.
In germania daca mă sună de la banca le spun nu și gata pa.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter