Am testat monitorul ultrawide Philips 349p7

După treaba cu Upwork, probabil mă reprofilez în făcut reviews la monitoare. Cel puțin aici nu mă mai suspendă nimeni :D

Pentru că sunt băiat cuminte, Moșul mi-a împrumutat monitorul Philips 349p7 pentru câteva săptămâni: un ultra wide curbat. Să-l testez, să-l trântesc, să-i fac ce vreau eu. (Este ruda mai mai lată a lui Philips 278e9q)

Părerea mea despre monitoarele ultrawide§

Până în acest moment, monitoarele ultrawide mi se păreau mai mult o fiță. Cum adică să ai un monitor exagerat de lat? Nu te doare gâtul? Dar ochii? Dar nu știu ce. Dar nu știu cum. În fine, probleme d’astea existențiale…

Workflow§

Probleme ce, evident, erau nefondate. Mai ales în Chrome Dev Tools, unde puneam Dev Tools lateral și tot îmi rămâneau 1600px lățime pentru restul site-ului:

Am trecut de la flow-ul „editorul pe un monitor, browserul pe alt monitor” la flow-ul „editorul și browserul pe același monitor, iar al doilea monitor e de fiță”. A ajutat foarte mult și Display Fusion în toată povestea asta, dar cert este că pe al doilea monitor țineam doar aplicațiile de comunicat (Slack, Discord, Skype și Mattermost).

Dacă nu vrei să folosești Display Fusion, Philips îți pune la dispoziție Smart Control, aplicație ce, printre altele, îți împarte ecranul în monitoare virtuale.

Specificații§

 • Panel MVA;
 • Antiglare;
 • 21:9 aspect ratio;
 • Diagonala de 34inch / 86cm;
 • 3440x1440px la 100Hz cu n timp de răspuns de 4ms;
 • dimensiunile monitorului 81x37cm;
 • Stand reglabil pe înălțime (vreo 30cm);
 • monitorul este ușor – are 6.5kg.

Conectivitate§

Ai tot ce e nevoie pentru conectarea la un PC mai nou de zece ani: HDMI, Display Port, USB-C. Nu sunt foarte sigur cum funcționează treaba asta, dar cred că poți scăpa complet de restul cablurilor. Pe lângă intrările digitale, mai ai și un jack audio in de 3.5mm.

Alte mufe: căști (conectorul este plasat în cel mai stupid mod posibil) și 3 conectori USB 3.0.

Ce este în cutie§

Pe scurt, ai cabluri pentru toate mufele: display port, hdmi, audio, USB-C – USB-C și USB-C – USB, pe lângă (deja emblematicul) alimentator extern.

Luminozitate, culori și altele§

Spre deosebire de fratele mai mic, luminozitatea este mult mai îmblânzită, ca să zic așa. Dacă la celălalt monitor aveam nevoie de ochelari de soare și orice reglaj aș fi încercat nu ar fi ajutat prea mult, ăsta este agreabil, iar culorile sunt echilibrate și plăcute.

Jocuri§

Trebuie să menționez că monitorul ăsta a fost motivul pentru care am reinstalat Overwatch. Experiența unui joc la acest aspect ratio este ușor neașteptată. (nu am putut să nu observ faptul că PC-ul meu, chiar dacă are zece ani, merge impecabil în joc la ditamai rezoluția!)

Audio§

Există un set de boxe integrate în monitor. Dacă îl conectezi pe HDMI, scapi de un cablu în plus, ceea ce-i bine. Nu-ți imagina că ai un sunet HiFi, ci doar decent. Dacă n-ai alte boxe, sunt OK.

Jack-ul de căști§

Ce mi-ar fi plăcut să existe este un jack audio accesibil, să-ți poți conecta căștile. În schimb, este plasat în spatele monitorului într-un punct complet inutil.

Minusuri§

În aproape o lună de teste, singura problemă reală a fost LED-ul de standby, care noaptea luminează camera! Serios, prima dată m-am speriat, că nu știam ce luminează atât de puternic. Când mi-am dat seama de unde clipocește lumina, am zis că se va opri. Dar nu! 3 secunde aprins, 3 secunde stins…

Concluzie§

Așa cum am zis, este primul ultrawide cu care am avut plăcerea să lucrez, iar în momentul în care am pus monitorul meu vechi, totul părea extrem de ciudat.

Dacă nu ar fi porcăria cu LED-ul sclipicios, i-aș da lejer nota 10. Dar așa… ne stabilim la un 4/5.

De unde îl cumperi§

Philips 349p7 poate fi cumpărat de aici:

 • eMag – 3000 lei (redus de la 3700)

Ce părere mi-a lăsat Philips 349p7?

Mi-a plăcut

 • Mare
 • Luminos
 • Antiglare
 • Rezoluție mare

Nu mi-a plăcut

 • LED Stand By deranjant
 • Mufă de căști inaccesibilă

14 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter