Când te încrezi prea mult în tehnologie (chiar dacă nu știi să o folosești)

Când te încrezi prea mult în tehnologie (chiar dacă nu știi să o folosești)

Eu nu sunt șofer, dar mă pricep de minune la dat instrucțiuni. Și nici măcar nu o spun la modul ironic, ci chiar sunt copilotul și semi-instructorul nevestii; de exemplu, eu am învățat-o să parcheze în toate modurile posibile.

Asta așa, ca să stabilim un baseline.

Azi, în parcarea unui mall (ce nu a plătit publicitate pe blog, deci nu-l putem menționa) o duamnă între două vârste încerca să-și parcheze SUV-ul de oraș. Vădit stresată, vizibil transpirată de la atâtea manevre, încerca să facă o parcare cu fața.

După vreo cinci minute îmi zice nevasta: du-te și ajut-o că stăm aici până mâine. Pentru că nu îndrăznesc să nu-mi ascult nevasta sunt un om bun și cu frica lui Dumnezeu, m-am conformat. Și mă duc lângă duamnă și îi zic să dea mașina mai așa, mai așa, mai în față, mai la stânga, mai la dreapta. Și mă gândesc să ghidez să o bage cu spatele.

SUV-ul duamnei s-a deșteptat brusc și și-a aprins asistența de parcare.

Moment în care o banală parcare cu spatele a durat vreo 10 minute. Duamna dădea în spate vreo 5 cm. Mult stânga de volan. În față 5 cm. Muld dreapta de volan. În spate vreo 5 cm.

Eu tot încercam să-i zic în ce parte să o ia. Ea era hipnotizată de ecranul asistenței de parcare.

Ea era atât de încredințată că tehnologia o ajută încât pur și simplu nu își dădea seama că, cel puțin în acel moment, mai mult o încurca. Pentru că asta-i șmecheria cu tehnologia: dacă nu știi să o folosești, te… încurcă.


În altă ordine de idei, mi s-a părut fascinant faptul că atunci când m-am dus să o întreb dacă are nevoie de ajutor, nu a ezitat să coboare și să mă lase pe mine la volan. Aparent nu a auzit de GTA

4 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter