Struțocămila iOS & Android e un 💩

Struțocămila iOS & Android e un 💩

Am mai zis: am telefon Android, tabletă iOS. Cum telefonul este ridicol de mare, îmi permite să fac și alte chestii pe el: să citesc cărți, să ascult podcast-uri sau audiobooks șamd.

Problema cea mai mare? Nu există foarte multe aplicații disponibile pe ambele platforme și care oferă și sincronizare. Adică: citești o carte? Parcă ai vrea să fie la aceeași pagină pe ambele dispozitive. Asculți un podcast? Poate că ai vrea să dai resume de pe un dispozitiv pe altul. Șamd.

Pentru podcast-uri am rezolvat: Castbox. Nu-i cea mai inteligentă aplicație, nu are aplicație nativă de iPad, dar să zicem că îmi servește nevoile. (între noi fie vorba, este stupid să nu ai o setare pentru oprirea automată după episodul curent)

Pentru audiobooks: ciuciu. Pe Android am Smart AudioBook. Pe iOS foloseam iBooks… dar hai să zicem că nu ascult audiobooks chiar atât de des pe tabletă.

Pentru eBooks însă e durere mare, pentru că aș vrea niște sincronizări banale:

  • pagina curentă
  • bookmarks
  • highlights și note

În plus, aș vrea să deschidă ePub și PDF și să am o metodă ne-cretină de a pune cărțile în reader. Android n-a avut niciodată un management strălucit, iar Apple a FUBAR iTunes acum jumătate de an…

Nu se poate, prin urmare pe telefon citesc o carte (în Moon Reader), pe tabletă altă carte (în Marvin). Că deh, până aici ne-a adus tehnologia.

În altă dezordine de idei: WhatsApp nu a fost capabil să migreze mesajele de pe o platformă pe alta

13 Comentarii

Dragos a scris

@Ionuț Staicu: vezi ca pe Kindle merg si pdfurile, eu le fac upload prin PC cu kindle.
@ionica ciuciu Apple la personalizare :)), mai bine renunti la Apple si iti iei Android, nu doar ca ai personalizare, dar ai si preturi mai bune si aplicatii mai folositoare.

Dragos a scris

@Claudiu: personalizare nu inseamna sa schimbi temele zilnic, ci sa ai la indemana o suita practic infinita de aplicatii pe care le poti seta cum vrei tu fara sa fi limitat.. sa ai solutii practice fara costuri la orice chestiune pe care o vrei fara sa dai 4000 lei doar pe marca.

ice4you a scris

„În altă dezordine de idei: WhatsApp nu a fost capabil să migreze mesajele de pe o platformă pe alta…”

Treaba e simpla: mesajele sunt criptate end-to-end pe fiecare device care contine o cheie unica de criptare … cum te gandeai ca ai putea sa le portezi de pe un device pe altul?

George a scris

@ice4you: Cred ca nu intelegi cum functioneaza end-to-end encryption. Conversatiile sunt criptate pe traseu pentru a preveni atacuri de genul man in the middle (adica sa-ti citeasca/modifice cineva mesajele inainte de a ajunge la destinatie).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter