Îți place să o sugi sau să o molfăi?

Îți place să o sugi sau să o molfăi? ©

Una dintre cele mai vechi amintiri ale mele legate de ciocolată este că primeam câte o pătrățică mică-mică-mică și trebuia să o savurăm corespunzător.

Prin urmare, în rarele ocazii când primeam așa ceva (de obicei în preajma Crăciunului), o puneam pe limbă și așteptam ca saliva să-și facă treaba și să descompună bucățica aia – uneori amăruie, alteori dulce – în tot felul de texturi și arome.

Evident, ăsta mi-a rămas obiceiul în a consuma ciocolată, iar plăcerea e și mai mare dacă există și ceva la mijloc.(Singura excepție este la bomboanele Rafaelo, care consider că-s darul zeilor pentru muritorii de rând, dar asta e o altă discuție)

În fine, ce eram eu curios: sunt singurul care procedează așa? Cum consumi ciocolata? O sugi cu toată atenția sau o mesteci rapid și o înghiți fără prea mari regrete?

4 Comentarii

Alex a scris

Nu mereu am rabdarea sa astept sa se topeasca, dar stiu prea bine senzatia si-mi place si mie. Depinde de context si de ciocolata. Functioneaza in special la ciocolate care-s mai „pufoase” de felu’ lor. La ciocolata amaruie nu prea merge faza, acolo trebuie mestecat cu convingere.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter