Completare pentru „Users ARE dumb”

De fapt este un fel de exemplificare / „studiu” de usability. Am pus studiu în ghilimele pentru că este doar o privire foarte scurtă, de 10 minute, peste site-ul kissfm.ro. Mai exact partea de înregistrare.

Nu am cont

La fel ca în cazul magazinelor online, ar fi mai potrivit un buton ce spune exact ce face. Un exemplu bun ar fi „Crează cont”. În plus, „romgleza” asta nu dă bine („username-ul”, „login”).

Ambiguozitate maximă

Ce face câmpul dintre Parola și Prenume? Ești tentat să zici că verifică parola, nu? Dar ești 100% sigur? (chiar se verifică parola). Apoi butonul „Trimite” ar fi mult mai potrivit cu numele de „Înregistrează-te”. Pentru că spune mai bine ce face :)

O altă chestie ciudată și revoltătoare totodată este lipsa suportului pentru… diacritice. Ok, nu pun diacritice la utilizator, dar numele meu este Ionuț, nu Ionut… Lăsați-mă să îmi scriu numele corect, fără alte giumbușlucuri…

Și nu, chestiile de mai sus nu sunt exagerări. Pentru un utilizator experimentat par lucruri absurde. Dar pentru un începător care vede pentru prima dată un site (sau este unul din primele site-uri văzute) care este și total pe lângă cu engleza (cunosc cazuri!) aceste lucruri fac diferența (eu în primele săptămâni de utilizare a internetului nu înțelegeam ce rost are să bag a doua oară parola; asta se întâmpla acum 9-10 ani).

Huidule, tu ce zici tată? Am dreptate? :)

8 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter